Itt van most: Be Smart

Be Smart


BeSmart_logo_fekvo_web1

A Techson BeSmart DVR-ek fejlett funkciói

VCA – analitika analóg kamerákból is
Inteligens keresés – Smart Search
Mozgás és analitika továbbítása Easy Cient NVR-eknek
Transformers technológia – Analóg és IP csatornák rugalmasan
Ütemezhető Push üzenetek
FTP feltöltés, ütemezhető adatmentés
Mentés háttérben
Azonnali visszajátszás
Fokozott rögzítés – a professzionális rendszerek ismérve
Előre definiált rögzítési módok
3D PTZ – az egérgesztusokkal irányítható Dome
Fejlett WEB felület

 


easy-client_hatszogben VCA – analitika analóg kamerákból is

Chip_AHD_Intelligence_cikkA legújabb Techson AHD rögzítő szériában is elérhetővé váltak az analitikai funkciók.

A „Be Smart” AHD – DVR család bármely analóg kamera (AHD, TVI, CVI, CVBS) képét elemzi!

Az új, megerősített hardware stabilan képes akár a 8 Mpx-es felbontású analóg kamera képét is elemezni, és biztosítani az IP technológiában megismert analitikai funkciókat, mint a vonalátlépés, a területre behatolás vagy a Smart Search, azaz utólagosan megadható mozgásérzékelési terület.

Az újítás nagy előnye, hogy az Analóg HD technológia költséghatékony megoldást kínál, így az analitikai funkciókhoz nem feltétlenül kell IP videorendszert használni, csak ha az más szempontok miatt szükséges.

DVR_ikon  Tovább a Techson – Be Smart rögzítőkhöz

 


smart-search_hatszogben Inteligens keresés – Smart Search

Időszelet megjelenítés – pillanatképek az idősávon. Az események könnyedén és gyorsan megtalálhatók a felvétel időpillanataiból gyártott ikonok áttekintésével. Csak jelölj ki egy időszeletet, és az NVR máris mutatja az előnézeti képeket, így azonnal látható, hogy mikor történt a keresett esemény, például egy tárgy elvétele a helyéről.

Keresés ikonképek alapján

Eltűnt tárgy érzékelése

smart_search_03_01 smart_search_02

 

Az új típusú idősáv eltérő színekkel jelzi a felvételi módokat.

Az idősáv ZOOM-olható (a kívánt rész nagyítható).

Az idősáv az egérrel folyamatosan görgethető, így könnyen áttekinthetők az előző / következő nap felvételei is.

N9_12_uj

 

smart_search_no_A Smart Search funkció megvalósítja az utólagos információszerzés tökéletes példáját!

Legyen az vonalátlépés vagy területre való behatolás, elég csupán utólag megrajzolni a vonalakat, és a SmartSpeed rögzítő máris tudja és
meg is mutatja az összes vonatkozó eseményt, ami a múltban megtörtént.A Smart Search funkcióról egy érdekes cikket TALÁLSZ ITT

DVR_ikon  Tovább a Techson – Be Smart rögzítőkhöz

 


easy-client_hatszogben Mozgás és analitika továbbítása Easy Cient NVR-eknek

Easy-Client_6szoges_200pxA TechSon SmartSpeed IP rögzítők távoli betekintő állomásként is használhatók, ezáltal kisebb rendszerekben helyettesíthetik a drága PC klienseket.

Az élőképek közé ugyanis nemcsak kamerák, hanem más SmartSpeed rögzítők, így a BeSmart DVR-ek csatornái is felvehetők.

A redundáns rögzítés is megoldható ezáltal, sőt, az Easy Clientbe csatlakozott BeSmart rögzítő csatornáiból a mozgásérzékelés és az analitikai információ is kinyerhető, így az is megoldható, hogy csak mozgásra vagy éppen vonalátlépésre történjen riasztás vagy rögzítés.

DVR_ikon  Tovább a Techson – Be Smart rögzítőkhöz

 


transformers_hatszogben Transformers technológia – Analóg és IP csatornák rugalmasan

Transformers-cikk-304pxA Transformers analóg HD rögzítők a koaxon érkező videojeleken túl IP csatornákat is képesek kezelni. A vegyes rendszerek kialakítása és bővítése többé nem okozhat fejfájást egy telepítőnek sem, főként, ha azt is figyelembe vesszük, hogy az analóg oldalról négy féle szabvány is megfelel a rögzítőnek, azaz lehet AHD, TVI, CVI vagy akár hagyományos CVBS kimenetű is a csatlakoztatott kamera.

Az új Techson Transformers AHD videorögzítőkben a meglévő analóg csatornákból akár nyolcat is átkapcsolhatunk IP csatornára.

További részleteket a Techson Transformers AHD cikkben találsz. A cikk megtekintéséhez KATTINTS IDE

DVR_ikon  Tovább a Techson – Be Smart rögzítőkhöz

 


push-uzenet_hatszogben Ütemezhető Push üzenetek

Rendkívül fontos, hogy a telefonunkra érkező üzenet, ha fontos, azonnal elérjen, ha nem fontos, akkor pedig várjon amíg magunktól ránézünk. Így lesz ismét okostelefon a zsebünkben, nem pedig egy idegesítő, folyton csipogó, zsebsziréna. Ezt a beállítást találjuk a 2018-as Techson rögzítőkben.

Push_uzenet_osszerakott_1_650px

A telefonon beállítható, hogy mely kamerákból, mely üzenettípusok érkezzenek be figyelmeztetésként, a DVR-en pedig beállíthatjuk, hogy mikor legyen az üzenetküldés aktív. Az ütemezés nem csak a rögzítésnél és a mentésnél lehet fontos, ezért a push üzenetek küldési szabályai is ütemezhetővé váltak. Mert ha sokszor kiált farkast a rendszer, előbb-utóbb immunissá válunk a beérkező figyelmeztetésekre, és éppen a fontos információk nem fognak áttörni a felesleges jelzések generálta érdektelenségen.

Push_uzenet_osszerakott_1_650px

Itt jegyzem meg, hogy ma már nincsen a nap 24 órájában rögzítést végző rendszer – ha csak valakinek nincsen ingyen a fizikai tárhely –, éppen ezért minden Techson rendszer kifinomult mozgásérzékeléssel rendelkezik, ami külső bemenetről érkező jelre, vonalátlépés, területre belépés, eltűnt / otthagyott tárgy stb. funkciókra indítja a felvételt. A jelzéseknek pedig jelentősége van, amit a Techson SmartSpeed profi módon kezel.

DVR_ikon  Tovább a Techson – Be Smart rögzítőkhöz

 


ftp_hatszogben FTP feltöltés, ütemezhető adatmentés

FTP_upload_banner_web_300pxA másik igazán figyelemre méltó vállalati funkció az adatmentés FTP szerverre. Fontos megemlíteni, hogy rendszer videofájlok feltöltésére is képes, így nem összetévesztendő a kizárólag állóképeket FTP-re továbbító rendszerekkel. Ráadásul a feltöltés a Techson esetében még ütemezhető is, ami azt jelenti, hogy kiválasztható egy ideális időpont, amikor a hálózat a legkevésbé terhelt, hogy a napi rögzítés mentése ne ütközzön más hálózati feladatokkal.

Hogyan történik mindez a gyakorlatban?
Az FTP szerver alapbeállításain túl kameránként beállítható, hogy mi kerüljön a szerverre.
A pillanatképek feltöltésének bekapcsolásával minden esemény dokumentálható egy-egy fényképpel, valamint a fényképek mellett az eseményekre rögzített videók feltöltésére is lehetőség nyílik. Például a „mozgás” bekapcsolásával a kiválasztott kamera összes felvételét az FTP-re másolja a DVR, ha az a felvétel mozgásérzékeléskor készült.

Mivel a SmartSpeed rögzítők kettős adatfolyamot tárolnak, így természetesen azt is be lehet állítani, hogy melyik stream kerüljön mentésre. A sávszélességgel akár spórolni is lehet, ha a másodlagos streamet állítjuk be itt. A feltöltés működési elve olyan, akár az ún. incremental backup esetében. A funkció első indításakor minden tárolt felvétel mentésre kerül az FTP-re, ám később csak azok videók lesznek feltöltve, amelyek az utolsó mentés után készültek. Ez a műveletet lehet azonnali és folyamatos, de lehet akár ütemezett is, ekkor azonban csak az ütemezésben meghatározott időpontokban működik a funkció. Így vagy úgy, de az eredmény az lesz, hogy a DVR által rögzített események elérhetővé válnak egy távoli szerveren is vagy azonnal, vagy legkésőbb az ütemezésben meghatározott időponttól kezdődően.

DVR_ikon  Tovább a Techson – Be Smart rögzítőkhöz

 


mentes_hatterben_hatszogben Mentés háttérben

A maximum 16 csatorna egyidejű lejátszása közben a felvétel kívánt szelete kijelölhető és kimenthető néhány egérkattintással.

N9_13_uj_650px

Egy időben akár 10 mentési folyamat indítható, amelyeket a készülék a hátérben végez.
Így a mentési műveletek végrehajtását nem kell megvárni, a készülék normál módon tovább használható. A mentések állapotáról egy külön megnyitható ablakban kapunk információt:

N9_14_650px

Mentési beállítások részletesen

DVR_ikon  Tovább a Techson – Be Smart rögzítőkhöz

 


azonnali_visszajatszas_hatszogben Azonnali visszajátszás

Elég csak a kívánt csatornára kattintani, és a helyi menüből kiválasztható az Instant Playback. Beállítható, hogy mennyi idővel korábbi felvételt szeretnél megtekinteni.
A lejátszás azonnal megkezdődik.

azonnali visszajatszas_650px


DVR_ikon  Tovább a Techson – Be Smart rögzítőkhöz

 


fokozott_rogzites_hatszogben Fokozott rögzítés – a professzionális rendszerek ismérve

Amennyiben értéktelen, jelentőséggel nem bíró felvételeket készít és tárol a video rendszerünk, mert éppen nem történik semmi, az pazarlás. Amennyiben történik egy esemény, azt többnyire a legmagasabb felbontásban és a legjobb minőségben szeretnénk viszontlátni.

Furán hangzik a „Fokozott rögzítés” mint funkció, de egy példán keresztül azonnal felkelti mindenki érdeklődését. Az történik ugyanis, hogy példánkban az NVR egy telken álló épületről 12 kép/mp képsűrűséggel és 1 Mpx felbontással rögzít ütemezés szerint. Ám ha a kerítés vonalában elhelyezett mozgásérzékelő, infrasorompó vagy radarsorompó mozgást jelez, a rendszer azonnal maximális kapacitásra kapcsol és minden kamerakép a legmagasabb képsűrűséggel, a legmagasabb felbontásban és minőségben kerül rögzítésre. Ha vaklárma volt, akkor sincsen probléma – a rendszer, ha már nem érez további aktivitást, az „Eco” változatban üzemel tovább.

A funkció beállításának módja:

A különböző eseményekhez beállítható a megfelelő felbontás, bitráta és a képsebesség.
A rögzített események tökéletesen kiértékelhető minősége mellett csökkenthető ezzel a funkcióval a tároláshoz szükséges tárterület.

N9_01_szeletelt_650px

Normál esetben alacsonyabb felbontással, kisebb bitrátával és fps-sel rögzít, így kevesebb tárkapacitásra van szükség:

N9_02_szeletelt_650px

Riasztás esetén magasabb felbontással, nagyobb bitrátával és fps-sel rögzít, a jobb kiértékelhetőség érdekében:

N9_03_szeletelt_650px

Külön beállítható a másodlagos stream, amellyel a kliensek hálózati kihasználása szabályozható:

N9_04_szeletelt_650px

DVR_ikon  Tovább a Techson – Be Smart rögzítőkhöz

 


elore_definialt_hatszogben Előre definiált rögzítési módok

N9_05_szeletelt_650px

Automatikus módban 6 féle előre definiált rögzítési mód közül választhatunk, így a leggyakoribb beállítások egyetlen kattintással elvégezhetők.

Természetesen lehetőség van egyedi rögzítési mód definiálására is.

DVR_ikon  Tovább a Techson – Be Smart rögzítőkhöz

 


ptz_hatszogben 3D PTZ –az egérgesztusokkal irányítható dómkamera

PTZ_mozgatas_650px

Nem kell mást tennie, csak ragadja meg és húzza el a képernyő közepén látható irányzékot, és a kamera máris követi az Ön mozdulatát.

Amerre húzza az irányzékot, a kamera arra fog fordulni, és minél jobban eltávolodik a középponttól, annál gyorsabban mozog a kamera.

 

A ZOOM-ot az egér bal és a jobb gombjának folyamatos nyomva tartásával, vagy a görgővel lehet fokozatmentesen szabályozni.

Az egér bal gombjával a kép valamely pontjára duplán kattintva, a pontot középre állítja be.

N9_fomenu_uj_650px

DVR_ikon  Tovább a Techson – Be Smart rögzítőkhöz

 


fejlett_web_hatszogben Fejlett WEB felület

A korábbinál szebb, a mai elvárásoknak minden tekintetben megfelelő WEB felület segíti az NVR távoli PC-ről történő használatát. Az NVR minden funkciója elérhető a böngészőből: Élőkép, visszajátszás, mentés és az NVR távoli beállítása.

N9_15_uj_650px

DVR_ikon  Tovább a Techson – Be Smart rögzítőkhöz
 

BeSmart_SmartSearch_banner

További részletekhez KATTINTS IDE

 

 

TechSon_smartspeed_logo_webHa még több tudásra és analitikára van szükség, tekintsd meg a Techson Smartspeed rögzítők tudását ITT