6 és 12 mm-es objektívvel kamerák raktárról

Fix_fokusz3_nagy

Elérhetővé váltak a TechSon AHD és IP-kamerák hosszabb gyújtótávolságú objektívekkel is. A fix objektívvel szerelt 2,8 mm-es kamerák választhatók akár 6 vagy 12 mm-es optikával.

 

Mi ennek az előnye?

varifokalis

A 2,8 mm-es objektívvel szerelt kamerák látószöge 80–100° között helyezkedik el, ez esetenként túl nagynak bizonyulhat. A kamerát gyakran fix helyre lehet csak felszerelni, és emiatt nincs arra lehetőség, hogy közelebbi képet kapjunk például egy pénztárról, ahol a címleteknek is pontosan felismerhetőnek kell lenniük egy esetleges ellenőrzés során. A nagy felbontású kamerák esetében nyilván adott a lehetőség az utólagos, digitális nagyításra, de ez nem helyettesíti egy már eleve nagyobb – optikai zoommal készült – kép részletgazdagságát.

Ilyen és az ehhez hasonló esetekben drámai módon képes fokozni a képfelbontást egy hosszabb gyújtótávolságú optika, és ez azt jelenti, hogy sokkal több részlet lesz majd kiértékelhető a képen.

Természetesen, varifokális kamerák alkalmazásával kiküszöbölhető ez a jelenség, viszont ezek beállítása nehézkes, és gyakran úgy érezzük: a fókusz lehetne még egy kicsit élesebb.

Az új 6 és 12 mm-es plusz az eredeti 2,8 mm-es objektívek jóformán teljesen lefedik egy varifokális, 2,8–12 mm objektív látószögének összes lehetőségét, és persze nem kell bajlódni az élességállítással, valamint az sem elhanyagolható szempont, hogy a fix objektívek nagyobb fényértékkel bírnak a varifokálisoknál, azaz több fény jut az érzékelőre.

Varifokalis_abra 

Ráadásul a fix objektíves kamerák jóval kevesebbe kerülnek zoomolható társaiknál.

Amikor varifokális kamerát szerelünk fel valahová, valójában a változtatható fókuszt, az élességet, sőt, a motoros zoomot is csak egyetlen egyszer használjuk: amikor beállítjuk a kamera látószögét. Aki előre tudja, pontosan milyen látószögre lesz szüksége, annak rendelkezésére állnak a nagyobb fényáteresztő és élességállítás mentes, fix optikával szerelt kamerák.

Az AHD TechSon kamerákból az MS0 kompakt és eyeball családja kapható 2,8 mm, 6 mm és 12 mm-es optikával, míg az IP sorozatból az MA0 kétmegapixeles kompakt, dome és eyeball kamerákat lehet fix 2,8 mm, 6 mm és 12 mm-es objektívvel megvásárolni.

 

A fix fókuszos AHD kamerákhoz kattints IDE

A fix fókuszos IP-kamerákhoz kattints IDE