Betörések hóesésben, avagy lábnyomok a hóban


Betörések hóesésben, avagy lábnyomok a hóban –

Lehetne akár egy Agatha Christie krimi címe is, ellenben ez nem fikció. A hóesés sajnos befolyásolja a vagyonvédelmi érzékelők működését, de mégis milyen érzékelőket és milyen mértékben?

Milyen veszélyt jelent a hóesés a kültéri vagyonvédelmi rendszerekre?

Betoro-labnyom_650px


Családi házak kültéri, periférikus védelmét erre a célra fejlesztett mozgásérzékelőkkel láthatjuk el, melyek jelzései vezetékes vagy rádiós úton jutnak el a központi egységhez.

Egy épület körül alkalmazhatunk területvédelmet, falsík védelmet és kültéri nyílászáró védelmet. Nagyon fontos, hogy akármilyen kültéri megoldást is választunk, az érzékelő legyen ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben. A kültéri mozgásérzékelők korai, elavult típusai sok problémát, hamis jelzéseket okozhatnak, melyeket főként extrém időjárási körülmények között tapasztalhatunk.

Nem általános eset a havazás, viszont ha megtörténik, akkor halmozottan jelentkeznek a problémák a nem megfelelően működő kültéri védelem következtében.PARADOX NVX80

HAVAZASsal_haz_playNVX80_konzollal_esovedovel_cikkTerületvédelemre ajánljuk a szélsőséges időjárási körülmények között is kiválóan működő PARADOX NVX80, radarral kombinált mozgásérzékelőt.

Az egy érzékelővel lefedhető terület több mint 220 négyzetméter, ami tökéletesen alkalmas egy terasz és annak tág környezetének vagy egy udvarrész védelmének az ellátására.
A konzol és az esővédő tartozék.
PARADOX NV35

NV35_ablakok_play_650px

Amennyiben lehetőségeink nem engedik, vagy nem kívánjuk védeni az épület körüli területet, de meg szeretnénk akadályozni, hogy a betörő bejusson az épületbe, akkor alkalmazhatunk úgynevezett függöny érzékelőket és falsíkvédelmi érzékelőket, amelyek korai jelzésükkel megakadályozzák a nyílászárók roncsolását!
NV35M – relés kivitel, NV35MX – BUS-os kivitel, NV35MR – rádiós kivitel.
Opcionális konzol: SB35.
PARADOX NV780

A PARADOX egyedülálló falsík érzékelője szintén ellenáll a szélsőséges időjárásnak és ezen felül kisállat-immunitással is rendelkezik. Gazdaságosan alkalmazhatjuk olyan helyeken, ahol egyszerre több nyílászárót akarunk lefedni egy eszközzel, illetve tagolt falsíkok, teraszok és erkélyek védelmét is meg tudjuk oldani egyetlen érzékelővel.
NV780MX – BUS-os és relés kivitel, NV780MR – rádiós kivitel.
Opcionális esővédő fedél: NV780MRC.

NV780_havazos_hazzal