Itt van most: Cikkek / Easy Client

Easy Client

Az Easy Client funkció ismertetése


Mi az az Easy Client?

Egyszerűen fogalmazva: egy hatékony eszköz arra, hogy az IP rögzítő szabad csatornáin egy másik – távoli – rögzítő élőképe megjelenhessen.

EasyClient_abra

A távoli rögzítő lehet akár analóg HD vagy IP, az egyetlen követelmény, hogy legalább SmartSpeed 1.0.4 fusson rajta. Az Easy Client segítségével megoldható a távoli rögzítő kameraképeinek másodlagos rögzítése, azaz backup, valamint a rögzítővel kiváltható a kliens oldali PC is.


Hogyan helyettesíti a PC-t?

Elterjedt gyakorlat, hogy megfigyelőrendszer rögzítése egy központi helyen történik, míg az ellenőrzést, az élőképek megjelenítését valahol másutt, például a portaszolgálaton telepített PC valósítja meg.
Tizenhat csatorna megjelenítéséhez – főként, ha azok a csatornák Full HD vagy még nagyobb felbontásúak – erős CPU, erős számítógép szükséges. A nagy teljesítmény szükségszerűen nagy költséggel is jár, és fennáll a reális veszélye annak, hogy a PC-t nem csak betekintésre fogja az unatkozó szolgálat használni, hanem filmet néz, vagy játszik rajta.

passzianszozo_biztonsagior
Az Easy Clientként telepített NVR egyrészt szigorúan célhardver, azaz semmilyen más műveletre nem alkalmas, így nem is fogják másra használni, másrészt a költsége töredéke egy olyan PC-nek, ami alkalmas a feladatra. Az ára mellett fogyasztása is mindössze a tíz százaléka egy PC-nek, így hosszú távon is jelentős megtakarítás érhető el a használatával.
Példaként érdemes megtekinteni a TC-DVR SS5216 IP NVR-t, ami egyszerre tizenhat – akár 8 megapixeles – csatornát tökéletes minőségben képes a 4K-s kimenetére kapcsolt nagy felbontású monitoron vagy tévén megjeleníteni.


Lehet-e a kamerák képeit két helyen rögzíteni?

Az Easy Client elsősorban az élőképek betekintését oldja meg, de szükség szerint a beérkezett csatornák rögzítésére is alkalmas. A távoli rögzítő csatornáinak rögzítéséhez mindössze engedélyezni kell a felvételt, és az NVR a beérkező képeket az eredeti felbontásban és minőségben rögzíti. A mozgásérzékelést és egyéb riasztásokat a rögzítő nem veszi át az eredeti készülékből, de lehetséges a felvétel ütemezése. Ezzel megoldható, hogy a kamerák képe két, eltérő helyen is rögzítve legyen. Ekkor az Easy Client NVR-be természetesen be kell szerelni egy vagy több merevlemezt.


Analóg rögzítőkhöz is tudom használni?

Az Easy Client funkció az 1.1-es firmware-rel rendelkező IP-rögzítőkön elérhető, de képes analóg rögzítők csatornáit is megjeleníteni, ha az analóg rögzítőn legalább 1.0.4-es firmware fut. Ez lényegében azt jelenti, hogy közel az összes Analóg HD és IP-rögzítőhöz felhasználható mint távoli megjelenítő és másodlagos videorögzítő.
A rögzítőkhöz kattints IDE


Hogyan kell beállítani?

A funkció nem véletlenül kapta az Easy Client nevet, mert a beállítása is pofonegyszerű.
Az IP-kamera hozzáadásakor ki lehet választani, hogy rögzítőt szeretnék kamera helyett. Ekkor egy felbukkanó ablakban megjelennek a távoli rögzítők, majd a választás után a távoli rögzítő kamerái. Ezek közül lehet kiválasztani a kívánt csatornát.

dvr-printscreen-kamlist

A művelet végén a helyi rögzítő addig üres csatornáján immár a távoli rögzítő valamely kamerájának képe látható.

dvr-printscreen

A kamera felbontása, frissítési sebessége és a videojel sávszélessége a távoli rögzítőtől öröklődik, így azt beállítani nem kell és nem is lehet.
Helyi felvétel csak akkor történik a távoli rögzítő kamerájáról, ha az ütemezett, a folyamatos vagy a kézi felvétel be van kapcsolva. A rögzített kamerák visszajátszása a többivel egyenértékűen történik, tehát kereshető, illetve az azonnali visszajátszás is elérhető.


Miért érdemes SmartSpeedet használni PC helyett?

Az előzőekben pontról pontra végigvettük, hogy mit nyújt az Easy Client. Láthatóan képes felváltani a költséges PC-klienst, sőt, számos mérhető előnnyel rendelkezik a számítógéppel szemben. Az egyszerű kezelés és a könnyű telepítés megkönnyíti az üzembe helyezés és a betanítás folyamatát, így a legdrágább erőforrásunkból, az időből is kevesebbre lesz szükség a használatához.

*Az Easy Client kizárólag a TechSon SmartSpeed IP rögzítőkön működik, az IP-t is kezelő analóg DVR-eken nem érhető el.