Integrálható szenzorok – a mindennapok segédei

 

Integrálható szenzorok - a mindennapok segédei

Az a magas szintű kényelem, amit a Grenton okosotthon rendszer biztosít a belső tér hangulatának változtatásával, önmagában egy élmény. Az időpontra vagy egy érintésre programozott berendezések együttműködése magas kényelmi szintet biztosít; de ezzel még nem érzi a rendszer a külső körülményeket. Az okosotthon rendszerhez kapcsolt érzékelők az otthon szemei és fülei, aminek segítségével a rendszer valóban a maximális kényelmet és biztonságot nyújtja. Igen, a biztonságról is szó lehet egy SmartHome rendszer esetében.

Az ilyen szenzor-vezérelt rendszer alkalmazásával ugyanis megvédhetjük a széltől a kihúzva felejtett napernyőt és biztosíthatjuk, hogy ne legyen túllocsolva a kert, ami tönkreteszi a növényeinket. Védelmet nyújt az olyan nagy káreseményektől, mint a vízszivárgás vagy az életeket követelő gázszivárgás. Ezeken felül a mozgás érzékelésével éjszakai irányfényeket kapunk vagy akár megkeringtethetjük a melegvizet, ha a ház bizonyos részeibe lépünk. A lehetőségeknek szinte csak a fantázia szab határt.

Nézzük milyen előnyöket biztosítanak az okosotthon szenzorok!

 

Intelligens otthon, amely lát és érez

A Grenton okosotthon rendszere számos szabványra nyitott. A Z-wave, 1-wire, Modbus, BLE, és WiFi segítségével a ház reagál minden külső és belső tényezőre. Legyen az akár elárasztott garázs, erős szél, hideg, vagy napfény, az érzékelők értesítik a Grenton épületautomatizálás központját, ami ezekre megfelelően reagál. Íme néhány példa a teljesség igénye nélkül:

 

ESŐÉRZÉKELŐ

ESŐÉRZÉKELŐ

Összehajtja a napellenzőket és egy következő alkalmas időpontra elhalasztja a növények öntözését, hogy ne pazarolja a vizet.


NEDVESSÉGÉRZÉKELŐ

Ha a talaj kiszárad, automatikusan bekapcsolja az öntözőrendszert. Beltérben is használható a cserepes növények gondozására.

NEDVESSÉGÉRZÉKELŐ

VÍZSZIVÁRGÁS ÉRZÉKELŐ

VÍZSZIVÁRGÁS ÉRZÉKELŐ

Ha szivárgást/nedvességet észlel a fürdőszobában vagy a pincében, automatikusan értesíti Önt SMS-ben.


FÜSTÉRZÉKELŐ

Ha tűz ütött ki, azonnal elzárja a gázvezetéket, felkapcsolja az összes lámpát és bekapcsolja a riasztót.

FÜSTÉRZÉKELŐ

SZÉNMONOXID-ÉRZÉKELŐ

SZÉNMONOXID-ÉRZÉKELŐ

Ha szénmonoxidot érzékel, azonnal leállítja a kemencét, maximálisra kapcsolja a légkeringést és értesíti Önt a problémáról.


PÁRATARTALOM-ÉRZÉKELŐ

Bekapcsolja a párásítót a szellőzőrendszerben, hogy megakadályozza a levegő kiszáradását, és szellőztet a fürdőszobában, ha a levegő túl párás.

PÁRATARTALOM-ÉRZÉKELŐ

HŐMÉRSÉKLET-ÉRZÉKELŐ

HŐMÉRSÉKLET-ÉRZÉKELŐ

Lehetővé teszi, hogy tökéletes hangulatot teremtsen otthonában, bekapcsolja a fűtést és automatikusan lehúzza a redőnyöket, ha az éjszaka közeledtével csökken a hőmérséklet.


MOZGÁSÉRZÉKELŐ

Felkapcsolja a dimmelhető lámpákat 30%-on, ha az éjszaka közepén a fürdőszobába megy, így a fáradt szemet nem vakítja el az erős fény. Figyelmeztetni fogja Önt egy esetleges betolakodóról, és automatikusan felkapcsolja a ház előtti lámpákat.

MOZGÁSÉRZÉKELŐ

FÉNYÉRZÉKELŐ

FÉNYÉRZÉKELŐ

Segít Önnek abban, hogy a szoba megvilágítása változatlan maradjon. Amikor besötétedik, bekapcsolja a kerti lámpákat és lehúzza a redőnyöket.


SZÉLÉRZÉKELŐ

Összehajtja a napellenzőket, ha erős szél kezd fújni. Télen az épület szélnek kitett oldalán a redőnyöket is bezárja.

SZÉLÉRZÉKELŐ

ABLAKNYITÁS-ÉRZÉKELŐ

ABLAKNYITÁS-ÉRZÉKELŐ

Bekapcsolja a riasztót betolakodó esetén, és kikapcsolja a fűtést vagy a légkondicionálót, ha kinyitja az ablakot, hogy korlátozza az energiaveszteséget.

 

Fedezze fel a Grenton okos otthonok nyújtotta kényelmet!