IP150 és INSITE GOLD – új verziók cikkIP150 és INSITE GOLD – új verziók

Megérkezett az IP150 v4.40-es firmware-e és vele az INSITE GOLD új, iOS – v2.4.6-os / Android - v2.4.2-es verziója is.

Az IP150 új, v4.40-es firmware-e visszahozta a régen várt E-MAIL küldés lehetőségét, valamint lehetőséget biztosít statikus IP címmel történő csatlakozásra.


Az INSITE GOLD új verziója szintén lehetővé teszi, hogy statikus IP címmel, internet megléte nélkül csatlakozzon a rendszerhez. Ezen felül amennyiben igénybe kívánja venni a Swan szolgáltatásait is, az applikáció új verziójában a regisztráció során megadhatja számlázási adatait. A szolgáltatás díjának kifizetéséről a megadott adatok alapján a Paradox automatikusan számlát küld.

Miért jó mindez?

Mit kaptunk az IP150 v4.40-es firmware megérkezésével?


- E-MAIL küldés lehetőségét
- Statikus beállításokat
- SWAN használatának kapcsolhatóságát
- Eseménylista nézetet és a rendszer
információk nézetet.


A frissítésnél mindenképpen kövessük a frissítési leírást, ami megtalálható a terméknél.
Az első „újdonság” tehát az E-MAIL küldés lehetősége, ami nagyon hasznos funkció.


A beállítás nagyon egyszerű, csak meg kell adnunk az e-mail küldő (SMTP) szerver adatait. A képen egy GMAIL fiók beállításai láthatók.

A port titkosítás nélkül 25, titkosítással (például GMAIL-nél) SSL esetén 465, TLS esetén 587.

email_config210
16 különböző e-mail címre küldhetőek el a nyitás/zárás, hibák és a riasztások értesítései, minden címzettnél kiválasztva, hogy miről kapjon értesítést. A „Test” gombot megnyomva azonnal tesztelhetjük is.
Tapasztalat, hogy érdemes első címzettnek a feladót megadni, ezzel kikerülhető, hogy a SPAM szűrő megfogja a modul által küldött leveleket.

A másik „újdonság” a statikus beállítások visszakerülése. Ez olyan helyszíneken segíthet, ahol valamiért nincs DHCP kiszolgáló – márpedig a modulnak eddig mindenképpen szüksége volt rá a működéshez. Most viszont már statikusan is megadhatjuk az adatokat.

modul_config.jpg Ezen felül a SWAN ki-be kapcsolható lett, így dönthetünk, hogy SWAN csatlakozással használjuk-e (statikus és dinamikus IP beállítással is működik), ekkor teljeskörűen működik minden funkció, vagy SWAN nélkül csatlakozunk csak statikus módon, de ekkor csak az applikáción keresztüli élesítés/hatástalanítás, valamint a PGM vezérlés működik – a többi funkció működéséhez ugyanis szükséges a SWAN szolgáltatás (ilyen például a PUSH értesítés vagy a videó felügyelet).
 
Visszakerült az eseménylista is – sokkal pontosabb, mint akár az e-mail-ek, akár a PUSH üzenetek listája – hiszen előfordulhat, hogy nem vagyunk elérhetőek, így nem is kapunk meg egy értesítést.

Az eseménylista viszont minden esetben pontosan a központban előfordult eseményeket sorolja fel.
event_log

Az utolsó 64 db esemény jelenik meg itt, valamint a panel által nem mentett eseményeket is mutat – ezek fontosak lehetnek hibakereséskor.

Statikus csatlakozással korlátozottabbak a lehetőségeink, ilyenkor csak az alap kezelési műveletek, valamint a PGM vezérlés lehetősége él. A PUSH üzenetek használatához vagy a videó felügyelethez mindenképpen szükséges a SWAN szolgáltatás!

Az IP150 után folytassuk az INSITE GOLD-dal.

Az applikáció új verziója támogatja a statikus csatlakozást, így az IP150 v4.40-es verzióval kiegészítve már használhatjuk IP alapú csatlakozásra SWAN szolgáltatás nélkül is. Külső és belső IP cím / port páros adható meg, így fix IP címes szolgáltatás esetén távolról is elérhetjük a rendszert. Csak IP cím adható meg, ezért DYNDNS szolgáltatásokkal nem működik.

email_config210
 
További újdonság, hogy a szolgáltatás kifizetésekor megadhatjuk a kívánt számla adatokat, így automatikusan elkészül a kifizetésről a számla, nem igényel további ügyintézést – korábban a fizetési visszaigazolás alapján kellett kérni a kifizetés számlázását. Most már tehát automatizált a folyamat.

Ezeken felül az applikáció további frissítéseket is kapott, elsősorban a futtató mobil platformok frissítéseinek lekövetését, hogy minél több készüléken, minél nagyobb stabilitással használhassuk az INSITE GOLD-ot.
email_config210

A Paradox tehát folyamatosan fejleszt, dolgozik és elhozza a legújabb funkciókat, frissítéseket. A jelen frissítések még tervezhetőbbé, rugalmasabbá teszik a rendszert, még könnyebb a válasz a „Mit válasszak?” kérdésre: Paradoxot!