Itt van most: Cikkek / Planet Networking a Powertől!

Planet Networking a Powertől!

Planet_headV

 

Planet Networking a Powertől!

A PLANET különböző lehetőségeket kínál a LAN switch megoldásaihoz, lehet az optikai, hagyományos réz alapú, PoE vagy egyéb ipari Ethernet kombinációkkal szerelt, 5 porttól akár 500 vagy több portig is. Felhasználóbarát kezelőfelülettel, hatékony IPv4 és IPv6 kezeléssel, hardveres Layer 3 útválasztással rendelkező PLANET switcheket a kis- és középvállalkozások, rendszerintegrátorok és nagyvállalatok számára tervezték, olyan széles lefedettségű, nagy sűrűségű hálózatok kezeléséhez, amik 10 Gbps és 100 Gbps között vannak. A nagy teljesítményű menedzselt switcheken kívül a hatékony menedzsmentet szolgáló, egyedi színes LCD érintőképernyőkkel ellátott PLANET Ethernet switcheket a felhasználóbarát, gyors telepítést és a valós idejű felügyeletet szem előtt tartva tervezték.  A gyártó nagy hangsúlyt fektet az energia takarékos eszközök gyártására, a könnyű kezelhetőségre, a központosított felügyeletre, és olyan innovatív fejlesztésekkel bővítette a kínálatát, mint az intuitív LCD kijelző vagy a PoE Power Boost technológia.

 

Planet_content01V

Power over Ethernet


A kereskedelmi és ipari alkalmazásokhoz gyártott PLANET Power over Ethernet (PoE) termékek rendkívül megbízható energia- és adatátvitelt kínálnak.

Planet_content02V

A 802.3bt szabvánnyal, a Long Reach PoE (Extend PoE 250m) technológiával, száloptikai, koaxiális vagy az UTP-kábelezésen keresztül, valamint a PLANET exkluzív intelligens PoE Management funkcióival minden követelmény kielégíthető az olyan alkalmazások esetében, mint az IP-felügyelet, az IP-kommunikáció, a POS rendszerek, PoE világítás és még sok más.

A PoE termékek kínálatában 95W 802.3bt PoE ++ / 30W 802.3at PoE + menedzselhető switchek, ipari PoE + switchek, PoE injektorok, elosztók, beltéri és kültéri környezethez tervezett extenderek is találhatók

 

Intelligens központi felügyelet minden hálózati eszközön

abstract_digital_network_2

A PLANET hálózatkezelő rendszer (NMS) sikeresen integrálja az MQTT, SNMP és az ONVIF protokollokat és a PLANET Smart Discovery programot, hogy az informatikai rendszergazdák akár 10 különböző típusú hálózati eszközt is felügyelhessenek, kezelhessenek, ide-értve a switcheket, routereket, VoIP, IP felügyeleti eszközöket és még sok minden mást.

 

 

 

 

Planet_content04V2

 

MQTT (más néven MQ Telemetry Transport) egy gép-gép vagy IoT „Internet of Things” kapcsolati protokollja a TCP/IP tetején. Rendkívül könnyű közzétételi/előfizetési üzenetküldést tesz lehetővé.

SNMP a Simple Network Management Protocol, azaz az egyszerű hálózat menedzsment protokoll rövidítése.

ONVIF (az Open Network Video Interface Forum) 2008 tavaszán az Axis, a Bosch és a Sony vállalatok kezdeményezték az úgynevezett Open Network Video Interface Forum (ONVIF) létrehozását, amelynek célja az erőfeszítések összehangolása a közös szabványok kialakítására ezen a területen.

 

Ipari megoldások


PLANET ipari Ethernet megoldás, amit a biztonságos kezelés és felhasználóbarát termék design jellemez. Ezek a termékek zord környezetben is zökkenőmentes működésre képesek, mint például a gyárak, termelőüzemek vagy szélsőséges hőmérséklet különbségek között és akár a szabadban is telepíthetőek, ahol ki vannak téve hőnek, hidegnek és esőnek is. A könnyen integrálható SCADA/HMI rendszer garantálja a megbízható adatátvitelt 100 Gbps sebességig. CE, FCC, EN50155 és E-Mark tanúsítvánnyal rendelkező PLANET teljes termékportfóliót biztosít az IIoT, IoV hálózati infrastruktúráihoz, a gyár automatizálásához és az intelligens szállításhoz.

 Planet_content04V

 

A SCADA/HMI a felügyeleti ellenőrzés és adatgyűjtés rövidítése. Általában ipari vezérlőrendszerekre utal. Így ez nem egy átfogó vezérlőrendszer, hanem inkább felügyeleti szoftverként működik, mint a PLC-k és más eszközök. A HMI az ember és gép közötti interfészt jelenti, azaz lehetővé teszi az emberi operátorok és gépek közötti interakciókat. 

A termékkínálat igen széles; a PoE switchek inkább az Industrial kategóriába sorolhatóak, de kapható egyszerű asztali nem PoE képes eszköz, illetve rack 24-48 portos Layer 3 kivitelű switchek is.

 planet_content06V

 

Planet_content_07V

 

Az egyszerű asztali switchek kinézete leginkább egy UFO-hoz hasonlít, így nem kell egy szögletes fémdobozt nézni a nappaliban, hanem mint egy fehér ékszerdoboz, szinte teljesen beleolvad bármilyen környezetbe.

 

Planet_content_08V 

A médiakonverterek elengedhetetlen részét képezik a hálózatnak, ha optikai és hagyományos réz alapú kábelezést is használunk. Az egyszerű telepítés érdekében a Planet kifejlesztett PoE kimenettel rendelkező konver-tereket, így nem szükséges külön PoE switch használata, mert a konverter a CCTV eszköz tápellátását is biztosítja.

 

 

Planet_content_09V

 

 

A Planet SFP moduljai között vannak kültéri kivitelűek is, és a legtöbb modell ren-delkezik DDM támogatással is, így a rend-szergazdák valós időben kaphatnak infor-mációkat az SFP modulról, mint például hő-mérséklet és különböző teljesítmény adatok.

 

 

Planet_content_10V 

 

A WGS széria teljesen lapos kivitelének köszön-hetően   könnyen szerelhető falra vagy akár DIN sínre is. Ideális kis méretű fali szekrényekhez.

 

 

 

 

 

Planet_content_11V


Nem maradhatunk komolyabb védelem nélkül sem, a Planet VR-100 nemcsak egy router, hanem biztonságos kapcsolatot tud biztosítania távoli telephely vagy munkahelyi erőforrásokkal a VPN segítségével. A RADIUS szerver segítségével növelhetjük a hálózat biztonságát. A tűzfalon kívül olyan fejlett funkciót is biztosít, mint a tartalom szűrés. A Dual WAN támogatása mondhatni széria tartozék.

 

Planet_content_12VAz SNMP támogatás szintén magától értetődő szolgáltatás a menedzselhető eszközök esetében, aminek legnagyobb előnye, hogy teljesen gyártó, FW, hardver és szoftver füg-getlenül monitorozhatjuk a hálózati eszközeinket az általunk választott szofverrel.

Nagyon fontos tulajdonsága a PLANET switcheinek a PoE Power Boost technológia, amely a 12 V DC tápellátás esetén is szabványos 802.3af/at PoE –t biztosít a kamerák és egyéb eszközök számára, így a szünetmentesítés könnyen meg-oldható.

 

 

Ezzel az értékes funkcióval több PLANET termék is rendelkezik; nem csak a switchek, hanem a konverterek között is található ilyen eszköz. A honlapon a leírásban képpel szerepeltetjük ezt a funkciót, így könnyű beazonosítani őket.

 

Planet_content_12V


• több mint egy router, fejlett funkciókkal bír, tűzfal, VPN, RADIUS szerver is egyben

 

Planet_content_13V

 

 • SFP modulokat, média konvertereket és PoE extendert is találtok itt

 • az SFP modulok között vannak olyanok amik kifejezetten kültériek
    - 40 ~ 75 °C közötti hőmérsékleten is működnek

 Planet_content_14V