Sebesség és innováció a Benincától

Sebesség és innováció a Benincától

A BULL 17 OMI a hagyományos megoldásokhoz képest kétszer nagyobb sebességre képes.
A Beninca cég már 41 éve működik, és folyamatos fejlődés mellett kínál a mindennapi kihívásoknak megfelelő megoldásokat. A mai rohanó világban mindenki siet. Erre az igényre válaszként látott napvilágot a tolókapu motorok egy új generációja. A BULL 17 OMI egy beépített inverter segítségével az akár 1700 kg-os kapukat (!!!) is könnyedén mozgatja.

beninca3_630px

Teljesen átszabott vezérlést kapott a motor, de természetesen a funkcionalitás nem csökkent:

Minden, eddig megszokott beállítás alkalmazható, és opcionálisan kiegészítő eszközök fogadására is fel van készítve. Fotocellákat ki és be irányban egyaránt használhatunk. A teljesítmény mellett a biztonság is fontos szerepet játszik, helyet kapott az él védelem bemenet is, mely egy esetleges ütközés esetén azonnal megállítja a kaput. így a házikedvencek és a gyerekek biztonsága is garantált. A vezérlés kényelmi extrákkal egészült ki; még 230V-os világítás kapcsolására is használható. Így képes arra, hogy amikor a kapu nyitott állapotban van, akkor adott időtartamra felkapcsolja a lámpákat. A beépített rádióvevőnek köszönhetően nem kell idegen eszközöket beleépíteni.

beninca5_630px

Összehasonlításképpen: egy Bull 5-ös motor percenként 10,5 méteres nyitási/zárási sebességre képes, míg a BULL 17 OMI motor esetében ez 24 méter, ami azt jelenti, hogy egy átlagos, 4m hosszú kaput 10 másodperc alatt zár vagy nyit a motor, ami dinamikus használatot tesz lehetővé.

Pár szó az inverter szerepéről: lehetővé teszi, hogy a motor minden pillanatban a kellő nyomatékot adja le, biztosítva ezzel a dinamikus és gördülékeny nyitás-zárást. A maximális erő, amire a motor képes, 1880N. Nem hiába, hogy elsősorban az ipari szegmensbe ajánlja a Beninca a motort.

A programozás négy darab hétszegmenses kijelző segíti, így pontosan láthatjuk, hogy mikor melyik programfunkció milyen értéken áll. Ezen felül a kijelzőhöz kapcsolódóan van egy diagnosztikai üzemmód. Ekkor, minden bemenethez társítva lett a kijelző egy szegmense, ami aktiválás alkalmával felgyullad, a következő ábra szerint.

beninca4_630px

Az N.C. bemenetek a függőleges, az N.O. bemenetek a vízszintes szegmensekben láthatók.

A Beninca BULL 17 OMI széles körben felhasználható erős, dinamikus motor. Társasházi és ipari, nagy forgalmú helyszíneken gond nélkül alkalmazható és hosszú élettartam várható el tőle, de családi házas környezetbe, nagy kapukhoz is minőségi választás.