Itt van most: Cikkek / SmartCenter célhardverek

SmartCenter célhardverek

TECHSON_smartcenter_celhardverek_1200x630

SmartCenter célhardverek

A TechSon SmartCenter – videotechnikai menedzsment szoftver - nem csupán PC-n futó szoftverként használható! A szoftvercsomaghoz, a feladatra készített célorientált hardveregységekből is építhetünk teljesen gyári Techson rendszert.

A Techson célhardverek használatával megbízhatóbbá és biztonságosabbá válik a VMS (Video Management System) rendszer. A telepítés egyszerű, a berendezések robosztusak melyek az optimalizált működésnek köszönhetően energiát takarítanak meg.

Garancia tekintetében fontos szempont a gyári PC. hardver egységekből építkezni. Talán nagyobb biztonságot nyújt, mint a beépített redundáns funkciók!

A célhardvereket a terhelés megfelelő elosztására hangolták, ez a lényegi eleme a szerver alapú kiépítésnek. Ám, ahogy növekszik a rendszer, sorra jönnek létre a szűk keresztmetszetek. A SmartCenter erőssége az egyes elemek elhelyezhetősége különálló hálózati szegmenseken, amivel csökkenthető a rendszer egyes pontjainak a terhelése. A SmartCentert tehát telepíthetjük egyetlen PC-re is, de akár minden egyes részét más-más PC-re a vállalat hálózatán belül vagy kívül.

 

Egy önálló VMS célhardver elemei:

server1_4 server2_3 file_server


Ami koordinálja a többi egység
és a felhasználók kapcsolatát.


A médiastreamek
közvetítését végzi.

A helyi rögzítésért felelős.

 

menedzsmentszerver

 

És amint ezt a bevezetőben említettük; mindezek elérhetők akár egyetlen célhardware-ben is.

A TechSon TCP SCR A256 olyan központi egység, amely az All-In-One koncepcióra épülve egymagában is képes helyettesíteni a Windows PC-re telepített SmartCenter Standard szerverszoftvert. Az előre telepített szoftver 256 csatorna azonnali használatát teszi lehetővé. 

 

Techson_TCP_SCR_A256

 

A rack-be szerelhető SCR A256 indulás után azonnal üzemkész. Ha kevés a 256 csatorna, licencekkel bővíthető egészen 30 000 kameráig vagy 1024 rögzítőig. A 4K HDMI, VGA portokra kötött monitor, valamint az USB-re csatlakoztatható egér és billentyűzet segítségével a beállítások épp olyan egyszerűen elérhetők, mint a PC-re telepített SmartCenter esetében. Ráadásul a rendszer magját képező stabil Linux (Cent OS7.4) alacsony erőforrásigénye több erőt hagy a beépített Xeon processzornak a VMS funkciók kiszolgálására. Ebben komoly teljesítményű egységben az operációs rendszer és a SmartCenter egy 120 GB-os SSD-ről fut, de a tervezők hagytak helyet további három merevlemez beépítéséhez is. Így, ha a helyi rögzítéshez elegendő háromszor nyolc terabájtnyi tárterület, a lehetőség fenn áll. A biztonság és a hibatűrő redundancia a rögzítésre ugyan nem vonatkozik, de a nagy sebességű, 880 mbps sávszélességet mindkét irányban elérő, kétszer két LAN adapter már megvalósítja azt. Azon túl, hogy két különálló hálózatra képes egyszerre csatlakozni, hálózati szakadás esetén a rendszer automatikusan átáll a másodlagos LAN csatlakozóra, így egy jól felépített hálózati struktúra még hardveres hibák esetén működőképes maradhat, ami egy megfigyelőrendszer esetében létfontosságú.

Az SCR A256 természetesen ellátja a PC-s verziónál megszokott összes funkciót, így a TechSon rögzítők és kamerák mellett más gyártók készülékei is felvehetők a rendszerbe.

 

SmartCenter_landing_fejlec_kek

 
Használhatunk e-térképet, tévéfalat, komplex eseményláncokat építhetünk a távoli készülékekről bejövő riasztásokra. Egyesítve kezelhetjük a különböző helyszínekre telepített arcfelismerő rendszereket, és minden beérkező, intelligens eseményre beállíthatók a válaszreakciók.

Amennyiben rendszer nagyobbra nőtt, akkor itt is lehetséges a bővítés. Az SCR A256 SmartCenter minden eleme bővíthető, így például, ha nagyobb tárterületre lenne szükségünk, akkor akár PC-t is használhatunk, de jóval messzebbre mutat, ha ebben az esetben is célhardvert használunk.

A TCP SCR S16 egy rackbe szerelhető, nagy kapacitású tároló szerver, ami minden igényünket kielégíti a megbízhatóság, a sebesség, a biztonság terén.

 
Techson_TCP-SCR-S16
 
 

Az összesen 128 terabájt tárterület mellett speciális funkciók teszik értékessé az SCR S16-ot. Hasonlóan az előbbiekben bemutatott A256-hoz, kettős LAN csatlakozó előzi meg a hálózati hibákból eredő adatvesztést. A dual LAN az ún. aggregált kapcsolatot is lehetővé teszi, azaz egyszerre két vezetéken, nagyobb sebesség érhető el. Emellett a tápellátás feladatát is kettőzött tápegység látja el. A merevlemezeken tárolt adatok biztonságáról hardveres RAID gondoskodik. A RAID0 (mirror) mellett elérhető a RAID5, ami 15 lemeznyi értékes adat mellett mindössze egyetlen lemeznyi redundancia árán teszi hibatűrővé a tárolást. Az esetleg meghibásodott merevlemez cseréjéhez még csak le sem kell állítani a tárolószervert, mert a Hot Swap technológia megengedi a lemezek üzem közbeni cseréjét.

A célhardverek tehát egyszerűbbé, átláthatóbbá teszik a rendszert, és megnövelik az élettartamot, a teljesítményt és a biztonságot.

 
smartcenter_celhardverek_footer