Ütőképes PoE megoldások a Powertől!

Hipoe_new_head_V3

content1_switch

Mi is az a Hi PoE?

A Hi PoE jelenleg a legnagyobb teljesítményt nyújtó PoE szabványnak a megnevezése, még PoE++ és IEEE802.3bt néven is ismerős lehet.

A Power over Ethernet (PoE) 2003-as bevezetése óta az energiaellátási képessége drámaian megnőtt az eredeti 15,4 wattról 30 wattra, de a kivitelezőknek, felhasználóknak még mindig többre volt szükségük az eszközeik működtetéséhez.

 

content2_switch


A PoE specifikáció új módosítása, az IEEE 802.3bt, megoldja ezt a problémát azáltal, hogy akár 60 wattot (és egyes eszközök esetében, akár 90 wattot is) képes leadni. Az elmúlt években megnőtt az igény az Ethernet-hez csatlakoztatott eszközök, például az értékesítési helyeken lévő (POS) terminálok, az IEEE 802.11ac és főként az IEEE 802.11ax (WiFi 6 más néven) hozzáférési pontok és a hálózati LED világítások támogatására.

Ezeknek az eszközöknek a megtáplálására és stabil működésükhöz, már nem volt elég a régebbi szabvány nyújtotta energia mennyiség.

A következő táblázat megmutatja a különbségeket a PoE szabványok között.

content3_switch

Amire érdemes odafigyelni, hogy a kliens (PD/Powered Device) a switchtől (PS/Power Source) kapott teljesítményt teljes egészében nem képes felvenni, pl: 100W kiadott teljesítményből max. 71W fog jutni a megtáplált eszközre, amit képes felhasználni.

Másik amire érdemes odafigyelni, hogy ekkora teljesítmény mellett nem elenyésző mennyiségű hő is termelődik, ezért mindenképpen az átlagosnál nagyobb kábelcsatorna szükséges és magasabb hőtűrő, Cat6/Cat6A kábelezést kell használni!

content4_switch

A TechSon Advanced switch termék paletta új tagja a Techson TCS AMHP4 2MU 6 portos Hi PoE switch, ami az 1-4 portokon nagyobb, 1 porton 90W teljesítményt biztosít.

Kiválóan alkalmazható olyan telepítéseknél, ahol van olyan végberendezés, ami a szokásostól magasabb PoE tápigénnyel rendelkezik.

           

           

A TechSon Advanced switch termék paletta szintén új tagja a Techson TCS AMHP8 2MU 10 portos Hi PoE switch, ami az 1-4 portokon nagyobb, 1 porton 90W teljesítményt biztosít.

Kiválóan alkalmazható olyan telepítéseknél, ahol van olyan végberendezés, ami a szokásostól magasabb PoE tápigénnyel rendelkezik.

 

Paraméterek, közös funkciók:

•         + 2 db uplink port

•         af/at/bt PoE támogatás

•         tartós fém burkolat

•         AI Smart funkciók

 

Az AI Smart funkciók zéró konfigurálást igényelnek, mivel egyetlen DIP kapcsoló beállításával aktiválhatók:

•         AI VLAN mód, port izoláció

•         AI Extend mód, 250m extend adat + PoE

•         AI PoE mód, watchdog funkció

•         AI QoS mód, forgalom szabályozás

content5_switch
 
 
content6_switch
 

A kábelrengetegben gyakran nem lehet eligazodni és ha még jelölések sincsenek a kábeleken az könnyen kárt okozhat a csatlakoztatott hálózati eszközökben vagy akár egy laptopban/PC-ben is.

A passzív tápfeladók és PoE passtrough képes eszközök nagy népszerűségnek örvendenek, mert így akár kettő eszköz tápellátása is biztosított lehet egyszerre, külön tápegység használata nélkül.

 

Miért lenne ez veszélyes?

A nevében van a válasz, azért, mert passzív, a kapott bemeneti feszültséget teljes mértékben továbbítja a csatlakoztatott eszköz felé, abban az esetben is, ha a készülék nem igényel tápellátást!

 content7_switch


A szabványos PoE képes switch, tápfeladó a teljes feszültség átadása előtt teszteli és ellenőrzi, hogy a csatlakoztatott eszköz igényel -e tápellátást, ha nem, akkor az aktív PoE switch, tápfeladó nem ad energiát, megakadályozva a nem PoE eszköz esetleges károsodását.

A tápegység teljes mértékben megfelel a IEEE802.3af/at/bt szabványnak, így használható IP kamerák tápellátásához.

 

Paraméterek:

•         gigabites sebesség

•         af/at/bt PoE támogatás

•         túlfeszültségvédelem

•         maximális kimeneti teljesítmény 75W

 

 

cikk_footer_POE