A népszerű Paradox rádiós nyitásérzékelő család új taggal bővült

DCT6_Front 108pDCT6_Front brown 108p

Új, befúrható kivitelű rádiós nyitásérzékelő - megérkezett és raktárról elérhető a DCT6!

A befúrható kivitellel egy régóta várt, hiánypótló megoldás érkezett a Paradoxtól, a DCT6 képében.
Az új nyitásérzékelőt fa és műanyag nyílászárók diszkrét védelmére használhatjuk, szinte láthatatlan módon. A megfelelő elhelyezéssel a nyíló / bukó kivitelű nyílászárók esetén megoldható a bukó szellőztetés, miközben továbbra is él a nyitás esetén a védelem.
A DCT6 kompatibilis az összes, jelenleg kapható Paradox rádiós vevővel és rádiós központtal.
(RTX3, RX1, K641LX, K32LX, MG5000, MG5050, MG6250)
1 db „AAA" elemmel működik, a gyártó szerint napi 10 nyitás / zárás mellett akár 3 évig!
Fedélnyitás elleni szabotázsvédelemmel és elem állapot figyeléssel rendelkezik.
Átlagos, normál beltéri környezetben 40 – 70 méteres hatótáv elérhető.
A DCT6 elérhető fehér és barna kivitelben is.
FEHÉR: ITT.
BARNA: ITT.

 

A sikeres PARADOX DCT rádiós nyitásérzékelőcsalád hosszú évek óta teljesít, 2018-ra pedig megérkezett a ritkaságnak számító és nagyon keresett – befúrható változat, ami természetesen rádiós kommunikációval kapcsolódik
a központhoz.

Mint minden releváns terméket, a
DCT6-ost is górcső alá vettük! Tesztjeink alapján alkalmazhatjuk fa és műanyag nyílászárók esetében, ajánlottan a nyílászáró aljába befúrva, ami így jelzés nélkül buktatható és a helyiség beriasztva szellőztethető. A releváns kérdések sora egy rádiós eszköz esetében mindig a hatótávval indul. Ajánlottan a központtól vagy rádiós vevőegységtől való maximális távolság MG5000 - MG5050 - RTX3: 40 m. / MG6250 – 20 m.

Mint látható, a nyitásérzékelő fogólamellákkal rendelkezik, így a nagyobbra sikerült fúrt lukba sem esik bele, hanem stabilan tart.

Azért is fontosak ezek a kis pöckök, mert ha a nyitásérzékelő ilyennel nem rendelkezik, akkor óhatatlanul lötyögni fog; egy pár milliméteres elmozdulás pedig rendellenes működést eredményezhet.

Átmérő fogólamellákkal
együtt: 21 mm
 Ajánlott fúró: 20-as – fitt telepítéshez, vagy 21-es, ekkor nem szorul, és 1 vagy 2 csavarral kell rögzíteni a fülekkel. Leteszteltük, hogy fitt telepítésnél sincsen gond mert a fülek egyszerűen eltávolíthatók. Ajánlott fúró fitt telepítéshez: 20-as. Mormál telepítésnél alkalmazz 21-es fúrót; ekkor nem szorul és biztonsági tartalékként 1 vagy 2 csavarral kell rögzíteni a fülekkel.


A furatmélység mindig állandó: eszköz hossz: 73 mm

A mágnes egy picit kisebb átmérőjű mint az érzékelő. Átmérő: 19 mm – 19-es fúró a fitt telepítéshez. Mélység: 28 mm

Nyitási távolság: 10 mm, ami lehetővé teszi akár régebbi fa nyílászárókba történő beszerelését.
A
DCT6 hatótávolsága a gyári adatnak megfelelő a fém profilt tartalmazó, műanyag nyílászárók esetében is, viszont fém szerkezetbe ne szereljük mert drasztikusan csökken az eszköz hatótávja és akku-elem élettartalma is!

Az eszközt bajonettzáras fedélcsatlakozással nyitjuk-zárjuk ami természetesen szabotázsvédett, ezáltal „kiriasztott” állapotban, amikor a rendszer nem éles is jelzi ha külső behatás éri. Élettartam; nem írok róla sokat, inkább megleplek.
1 db AAA elem, napi 10 nyitás / zárás mellett 3 év élettartam.
Életjel és alacsony elem szint figyelés.