Itt van most: Hírek / Akciós Paradox beléptető szett

Akciós Paradox beléptető szett

Elérhető kínálatunkban egy akciós szett, mely EVOHD központot, TM50W kezelőegységet, egy 45 VA és egy 75 VA-es transzformátort, egy kis és egy közepes fémdobozt, egy ACM12-es modult és egy IP150-es kommunikátort tartalmaz.

evohd 250px

Az új szett a Paradox beléptető képességeit hivatott promotálni, melyről egy kis áttekintést olvashattok az alábbiakban.

A Paradox beléptető képességei jogosultság alapú beléptetés funkciónak készültek, melynek nem része a munkaidő-nyilvántartás és a különleges intelligenciák.

A funkció annak készült, ami a neve is: beléptető rendszernek.
Ez felöleli a jogosultság és időablak szerinti engedélyes be- és kiléptetést a kezelt ajtókon keresztül a védett helyiségekbe.
Különlegességét a vagyonvédelmi rendszerrel való integráltsága adja, ami lehetővé teszi a rendszer belépőkártyákkal történő kezelését, valamint a riasztó élesített / hatástalanított állapotát is figyelembe vevő be- és kiléptetést.

De mit is tud pontosan?

Beléptetővel integrált rendszerünk EVO192 vagy EVOHD központtal lehet. 32 db ajtót definiálhatunk egy rendszeren belül. Több lehetőségünk is van az ajtó definiálására: lehet ajtó az ACM12-es modul, a K641R olvasóval kombinált kezelőegység, de akár bármely egyszerű kezelőegység is.

k641r 250pxR910-915 260px

Az ajtóinkat nevesíthetjük, és a modulok szintjén területekhez rendelhetjük. Több terület kezelése esetén a jogosultság kezelésnél eldönthetjük, hogy a felhasználók területi jogosultságait ÉS (pontos megfelelés) vagy VAGY (legalább egy közös terület) logikai kapcsolat szerint vesse össze az ajtóéval.

Az ACM12-es modul a Paradox saját olvasóival (R910 olvasó vagy R915 / R915W nyomógombos olvasó) egy- vagy kétirányú, míg a K614R csak egyirányú azonosított beléptetést tesznek lehetővé. A Paradox saját olvasói csak a Paradox saját, titkosított kártyáival használhatók. Az ACM12-es modul fogadhat bármilyen Wiegand 26 bites olvasót, de ezekkel csak egyirányú beléptetés valósítható meg, illetve vegyesen nem javasolt a használat a különböző kártyák miatt.

A Paradox a saját olvasóival az egyedi EM-ID-s alapú titkosított kártyáival használható. Ezeket a kártyákat mind az R910 és R915-ös olvasók, valamint a K641R is elfogadja. Elérhető a palettán a vastag (C702) és vékony (C706) bankkártya méretű kártya és több színben kulcstartó TAG-ek (C704, C705R, C705BL, C705G, C705B).

A gyári olvasók alkalmasak arra, hogy a védett ajtó mögötti terület státuszát is megjelenítsék (amennyiben csak egy terület van mögötte, vagy több terület, de egységes állapotban), így nem csak az élesítés / hatástalanítás, hanem a státusz megjelenítés is megoldott.

Normál kártyalehúzás nyitja az ajtót, vagy nyitja az ajtót és hatástalanítja a területet, jogosultságtól függően. Olyan beállítást is használhatunk, hogy csak nyithatja az ajtót, de nem hatástalaníthat – ilyenkor egy megfelelő jogosultságú személy nyithat, a többiek már csak a kikapcsolt riasztó mellett nyithatják kártyájukkal az ajtót. Az élesítéshez dupla olvastatás szükséges, 2 másodpercen belül.

A használat is tagozódhat. Lehet csak kártya, csak kártya vagy PIN kód, lehet szigorú, kártya ÉS PIN kód is. Lehet olyan is, hogy a kikapcsoláshoz kártya és PIN kód is kell, míg az élesítéshez és ajtónyitáshoz elegendő csak a kártya vagy csak a PIN kód használata.

Extra funkciók is megadhatók. Időablak szerint beállíthatjuk adott időszak szerint folyamatosan nyitott állapotra az ajtót, illetve bármikor engedélyezhetünk nyitott ajtót a Neware szoftverből vagy az Insite Gold applikációból.

IG 500px

Beállíthatjuk, hogy tűzriasztáskor nyissa az ajtókat, illetve azt is, hogy az azonosítás nélküli ajtónyitás riasztást váltson ki. A gyár gondolt a mozgásukban korlátozottakra is – egyes kártyákhoz kibővített ajtónyitási időkeretet rendelhetünk, méghozzá ajtónként egyedi értékkel.

Az ACM12-es modul használható a BUS-t terhelve, vagy saját transzformátorral / akkumulátorral, amivel egyrészt megoldott a saját szünetmentesítése, másrészt el tudja látni táppal a zárat is. Megoldott az offline használat – a riasztóközpont működési problémája esetén az ACM12-es modulok önállóan is teszik a dolgukat, elvégzik a jogosultságok szerinti beléptetést.

Az ajtó állapotát nyitásérzékelőn keresztül kaphatja meg. Nem feltétele a működésnek, de az ehhez kötődő funkciók (erőszakos ajtónyitás, nyitva maradt ajtó) csak az érzékelő alkalmazása esetén használhatók.

Egyirányú beléptetés esetén szükséges a kilépés kérés használata, de szintén nem feltétel. Vannak zárak, ahol kifelé egy egyszerű kilincshasználattal is mehetünk. Viszont síktapadó, vagy hasonló elvű zárak esetén szükséges a használata. A kilépés kérő lehet nyomógomb, érintés nélküli gomb, de akár egy Paradox 460-as érzékelő is, ami úgy működhet, hogy belülről elég az ajtóhoz lépnünk és máris nyílik.

Alkalmazhatjuk a Neware felügyeleti szoftvert is, ami minden olyan jogot biztosít a felhasználónak, amihez a kódja birtokában kezelőn keresztül is joga lenne, de mindezt egy könnyen áttekinthető, intuitív felületen teszi.

neware 500px

A szoftverből elvégezhető a kártyák kezelése, a jogosultságok beállítása, valamint a listák kezelése. Folyamatos monitorozást biztosít, az összes ajtónk, valamint a riasztónk állapotát is figyelemmel kísérhetjük.

Ugyanannak a rendszernek a felügyeletére több szoftvert is használhatunk, de egyidőben csak egy csatlakozhat és a listákat mindenhol teljes lekérdezéssel kell ilyenkor kezelni.

Összefoglalva:

A Paradox által megvalósított beléptetés a riasztórendszerbe integrálva nagyon könnyű integrált rendszerkezelést tesz lehetővé, nagy biztonság mellett. Az egyszerű belépés mellett használható rendszer élesítés / hatástalanítás funkció nagyon megkönnyíti a rendszer kezelését.

Minden fontos mozgási adat kinyerhető a rendszerből, akár felhasználónként is, például havi bontásban, valamint folyamatosan monitorozhatók az ajtók és a riasztó állapotai. Az állapotváltozások megjelennek a rendszer eseményei között, megfelelő beállítással az erőszakosan nyitott és a nyitva maradt ajtó riasztást is generál.

Olyan helyszíneken, ahol ennyi beléptetéssel kapcsolatos információ elegendő, oda a Paradox beléptető rendszere a tökéletes megoldás.