FIGHTER moduláris oltóközpont család

Termekmonitor_Firepro2


Professzionális oltórendszert keres?

Kínálatunkban megtalálható a professzionális aeroszolos oltórendszer, az európai fejlesztésű és gyártású FirePro, valamint a szintén európai FIGHTER központcsalád, mely a görög Paradox Hellas S.A. saját fejlesztése.

FirePro tökéletesen kombinálható és rendszerbe szervezhető a FIGHTER központokkal.

A speciális soroló modulnak köszönhetően költséghatékonyan fűzhetőek az oltógenerátorok az oltóterületre, melyből akár 18-at is létrehozhatunk.

firp1


FIGHTER termékcsalád három különböző tudású oltóközpontot kínál.

firp2FIGHTER MPR

· Akár 18 általános oltóterület

FIGHTER MPR+

· Akár 18 általános vagy

· Akár 9 különlegesen felügyelt oltóterület

FIGHTER XT

· Akár 2 általános vagy

· Akár 1 különlegesen felügyelt oltóterület

FirePro pedig egy rendkívül hatékony automata, aeroszolos oltóberendezés, amely tűz esetén oltóanyagot bocsát ki, ami a kialakulóban lévő tüzet kémiai úton oltja el, az oxigén elvonása nélkül. A generátorok aktiválásakor a bennük található szilárd vegyület aeroszollá alakul át, mely főként káliumsókat tartalmaz. A részecskék könnyen eloszlanak az égéstérben, a káliumsó részecskék inert gázban szuszpendálva különösen nagy felszínt adnak a tömeges reakciókhoz, növelve a hatékonyságot és csökkentve a szükséges anyagmennyiséget.
Amikor az aeroszol eléri a lángokat és reakcióba lép velük, főként kálium gyökök szabadulnak fel a káliumsók hő hatására történő felbomlásából. A kálium gyökök hozzákapcsolódnak más szabadgyökökhöz, olyan anyagokat alkotva, mint a KOH, mely nem reagál tovább.

firp3


FirePro generátorok tartályai nem túlnyomásosak, csővezetéket, fúvókákat, szelepeket és egyéb gépészeti eszközöket nem igényelnek, a telepítési helyszínen nincs szükség tömítettség vizsgálatra és rendszeres felülvizsgálatokra, mint a gázzal oltó rendszereknél. Egyszerűen tervezhető/telepíthető, valamint a karbantartási költsége is jóval kedvezőbb. Beépítésük a védendő térben, ill. berendezésben történik.

FirePro az aeroszolos oltógenerátorok teljes palettáját kínálja, melyek tagjai önállóan is megvédhetik a kisebb objektumokat, míg rendszerbe foglalva egészen nagy légterű objektumok védelme is kivitelezhető velük.

FirePro eszközei rendkívül hatékonyak az „A”; „B”; „C” és „F” osztályú tüzekre, továbbá alkalmazhatóak robbanásveszélyes (RB) környezetben is (1-, 2-, 21-, 22-es Ex zónákban)

Alkalmazhatók -50°C és +150 °C közötti, illetve 75 KV-ig elektromos terekben, akár 98 % páratartalmú környezetben is.
Teljesen környezetbarát oltóanyag (O.D.P.=0, G.W.P.=0, A.L.T.=elhanyagolható).

FirePro rendszer rendelkezik a legtöbb tanúsítvánnyal az aeroszolos oltórendszerek közül. Továbbá eleget tesz a három legfontosabb nemzetközi szabványban megfogalmazott követelményeknek: ISO 15779:2011 • UL 2775 • EN 15276-1/2 • Az MSZ EN 15276-1/-2.

firp4


Nagy hangsúlyt kapnak a kiegészítők is.

Nagyobb helyiségek védelménél mindig probléma, hogy a helyiség oltási lefedettségét csak több oltógenerátorral lehet megoldani. Itt általában a generátorok indítási tápellátásának méretezése szokott problémát okozni.

FIGHTER SEQ ACT modul ebben segít. A modul szerepe az, hogy egymás után fűzve őket nem egyszerre, hanem egymás után indítja az oltógenerátorokat, így sorban aktiválódnak a generátorok, ezért a terhelések nem egyszerre, hanem egymás után jelennek meg a tápegységen. A modul, valamint a teljes aktivátor lánc teljes mértékben felügyelt.

firp5


Mindezeken felül, a FIGHTER rendszer rugalmasan testre szabható az igényeknek megfelelően,
a keretszámain belül könnyen összeállíthatjuk a megfelelő kialakítást.


Tovább növeli a rendszer értékét a beépített PSTN kommunikátor, ami Contact ID üzenetekkel
teljes körű jelentést ad, jól beazonosítva minden jelzést vagy hibát. Több másodkezelőt is használhatunk, melyek a riasztókhoz hasonló kialakításban is kaphatóak, sokkal költséghatékonyabban, mint más rendszereknél.


Az FRTCP/IP LAN hálózati modul és az ingyenes SMARTVIEW szoftver egyedülálló programozási lehetőséget és alaprajzos felügyeletet kínál. Az integrált videokamera kezeléssel a védett terület vizuális ellenőrzését is biztosítja.

Gyorsan / kedvező áron telepítene oltórendszert? Nincs mód megfelelő tömítettség kialakítására? Nincs lehetőség csővezetéket / tartályokat telepíteni?

Mi sem felel meg jobban ennek, mint egy rugalmasan telepíthető, bővíthető és felügyelhető oltóRENDSZER.

Ez a kérdése?
A választ mi tudjuk: FIGHTER és FIREPRO.

Felelős személy:
Gyigor Tamás
tamas.gyigor@powerbizt.hu