Fontos változás az iParadox felhasználásában!

A PMH (www.paradoxmyhome.com) weboldal 2018. szeptember 17-ig fogad új regisztrációt, ez azt jelenti, hogy ezután nem lehet új iParadox SITE-ot létrehozni.

A v.1.40-es IP150 modulok továbbra is vásárolhatók, ezeket továbbra is használhatjuk azokon a helyszíneken, ahol fix IP cím áll rendelkezésre vagy csak helyi (belső) hálózaton szeretnénk használni IP modulunkat.

iPARADOX_mobilok

A jobb, stabilabb és nem utolsó sorban a lehető legbiztonságosabb internet alapú szolgáltatás érdekében a Paradox a tavalyi évben elindította az új SWAN szerverét és az Insite Gold applikációt.

Az Insite Gold applikáció a későbbiekben számos új eszköznek és fejlesztésnek ad majd otthont.

Ezzel párhuzamosan a PMH és iParadox applikációk nem kerülnek továbbfejlesztésre 2019 márciusától.

Új iParadox regisztrációt (IP150-es modult – v.1.40 és régebbit) 2018. szeptember 17-ig fogad a régi PMH szerver, ez azt jelenti, hogy ettől a dátumtól nem lehet új iParadox SITE-ot létrehozni. A gyár közlése szerint a PMH és iParadox felhasználók telepítői segítséggel az új Insite Gold applikációba kerülnek átregisztrálásra, a gyár felé átregisztrálási költség nélkül. Ennek időpontjáról és módjáról, valamint az ingyenes licenc hosszáról a gyár a későbbiekben küld tájékoztatást.

A v.1.40-es IP150 modulok továbbra is vásárolhatók, ezeket továbbra is használhatjuk azokon a helyszíneken, ahol fix IP cím áll rendelkezésre vagy csak helyi (belső) hálózaton szeretnénk használni IP modulunkat. Természetesen ebben az esetben az iParadox applikáció is rendelkezésünkre áll.

InsiteGOLD_logo_93pxAbban az esetben, ha nincs fix IP cím a helyszínen és DNS szolgáltatásra van szükség az interneten történő elérés biztosítására, akkor javasoljuk az új, v.4.30.000 és magasabb verziójú IP150-es modulok használatát az Insite Gold applikációval.

 

Összefoglalva az információkat:

• 2018. szeptember 17. után új iParadox SITE regisztrálására nincs mód.
• Előre láthatólag 2019. márciusában a PHM szolgáltatás leáll, a PMH helyét
   az új SWAN szerver veszi át.

A gyár további tájékoztatásait azonnal közöljük, ahogy további információ áll rendelkezésünkre hírlevélben tájékoztatunk és frissítjük a cikket!Cikkünk további információkkal frissült!


Technikai információ:

Sajnálatos módon a PMH szerveren (www.paradoxmyhome.com) történt egy adatbázis sérülés.

A gyártó egy 2018. márciusi adatbázismentést tudott visszaállítani, ezért a 2018. márciusában és utána regisztrált modulok regisztrációi elvesztek, ezeket a modulokat az IP Exploring Tools segédprogrammal újra kell regisztrálni.


Emlékeztető:

A lenyitáshoz kattints IDE


Új információ:

A Paradox jelenleg egy migrációs eljáráson dolgozik, amivel a lehető legegyszerűbben biztosítani fognak egy átállási lehetőséget az iParadox-ról az INSITE GOLD szolgáltatásra.
(Várhatóan a korábbi iParadox tulajdonosoknak biztosítanak 1 vagy 3 év ingyenes használatot.)

Amint további információkat kapunk, publikáljuk technikai hírlevélként, valamint a honlapunkon.

Technikai probléma esetén:

A korábban regisztrált modulok esetében előfordulhat, hogy a PMH felületén a modul online állapotúnak látszódik, de nem működik az iParadox elérése. Ilyenkor a modul újraindítása szükséges.

Ez történhet a helyszínen fizikai újraindítással, vagy távolról a webes eléréssel.

A távoli újraindítás feltétele az, hogy a helyszín aktuális külső IP címének ismeretében elérjük a modul webfelületét. Ha be tudunk lépni, akkor az IP paraméterek között a DNS IP címet írjuk át 8.8.8.8-ra vagy 8.8.4.4-re (mindkettő a Google DNS szerverének IP címe), majd mentsük a beállítást. Az IP paraméterek megváltoztatásának érvényesítése miatt a modul újraindul és ezután újra elérhetővé válik az iParadox applikációból is.

Műszaki osztályunk minden kérdésben áll rendelkezésetekre a muszaki@powerbizt.hu e-mail címen vagy a 06-30/377-3062-es Paradox ügyeleti telefonszámon!

 

SWANCONNECT_rev01_big