Itt az idő, hogy otthonodba is eljöjjön a SMART forradalom!

Itt az idő, hogy otthonodba is eljöjjön a SMART forradalom!

Aki figyelemmel kíséri a hazai biztonságtechnikai piac viszonyainak alakulását, jól láthatja, hogy a hangsúly fokozatosan tolódik a „szimpla” biztonsági rendszerek felől az integrált megoldások irányába. Ez az igény a mozgatórugója az okos otthonok egyre szélesebb körben történő elterjedésének. Ezt a tendenciát követte cégünk is, mikor úgy döntött, felveszi a termékpalettájára a hazánkban először bemutatkozó Grenton cég termékeit.

Ennek köszönhetően a Power biztonságtechnika a Grenton termékek magyarországi képviseletévé vált.

GrentonA Grenton cég székhelye a lengyelországi Krakkó városában található, mely régió a lengyel informatikai ipar fellegvára. A Grenton termékeinek 99 százalékát lengyelországi beszállítóktól származó, hazai alapanyagokból állítja elő, valamint a fejlesztés és a gyártás is egyaránt itt zajlik. Ebből látható, hogy minden egy kézben összpontosul, így a termékek minősége folyamatos kontroll alatt áll.

A cég stratégiája egyértelmű: megfizethető árú, azonban rugalmasan bővíthető intelligens otthonokra összpontosítanak, hogy kisebb lakások esetében is elérhető legyen az okosotthonok által biztosított kényelem csakúgy, mint nagyobb családi házak, irodaházak vagy akár gyárak esetében.

 

A Grenton termékpalettája jól áttekinthető, kínálatában nagyságrendileg 25 modul található, melyek között vezetékes és vezeték nélküli változatok egyaránt fellelhetők. A rendszer „lelke” az úgynevezett CLU modul, mely egy hibrid vezérlőközpontként funkcionál, ami azt jelenti, hogy egyetlen eszközben összpontosul a vezetékes és vezeték nélküli kommunikáció.

bra630px

Az említett központi modulon kívül megtalálhatók a kínálatban különféle ki- és bementi modulok, melyek digitális és analóg mennyiségek feldolgozására képesek. Ezek közül is kiemelkedik az extrém nagy 16 A csatornánkénti terhelhetőséggel rendelkező DIN sínre szerelhető relé modul.
Ezen túlmenőleg RGB LED vezérléssel hangulatvilágítást alakíthatunk ki, Dimmer modullal pedig nem csupán egyszerű fényerő szabályozást állíthatunk be, hanem a rendszer többi elemével együttműködve a természetes fény hatását is előidézhetjük otthonunkban a fényerő dinamikus állapotváltozásával. Ennek köszönhetően éjszakai környezetben sem leszünk kitéve nagymértékű fényterhelésnek. Mindezzel a dinamikus állítással továbbá rengeteg energiát is megspórolhatunk a mindennapokban.

A Gate HTTP modulnak köszönhetően külső webhely adatokat hívhatunk meg, vagy akár egyszerűen vezérelhetjük multimédiás eszközeinket, melynek következtében egyetlen felületen kezelhetjük okos eszközeinket és indíthatjuk előre bekonfigurált szcenáriónkat. Például a TV bekapcsolásával egy ütemben a redőnyök lezárnak, a lámpa fénye negyed értékre csökken és a LED világítás a mennyezeten bekapcsol. Az ilyenfajta jelenetek létrehozásához ráadásul csekély mennyiségű időre van szükség, köszönhetően a grafikus megjelenítésnek, ahol folyamatábra segítségével írhatjuk meg a programokat.

A felhasználói élményhez hozzájárul egy ingyenes mobil applikáció, mellyel egyszerűen vezérelhetjük moduljainkat akár otthonunkban, akár távolról. Az applikáció a programozó szoftveren keresztül könnyedén egyénre szabható, így a felhasználónak már csak az applikációt kell telepítenie a telefonra, és egy QR kód leolvasását követően máris a saját egyedi rendszerét érheti el.Cikk_630px2


Emellett elérhetők érintőgombos kezelőpanelek is, melyek közül kitűnik a 4 érintőgombbal és OLED kijelzővel szerelt SMART panel. A SMART panel beépített közeledésérzékelővel van szerelve, így kijelzője csak abban az esetben kapcsol be, ha valaki megközelíti az eszközt. Érintőgombjai egyenként 4 funkcióval bírnak, ahol az eszköz megkülönbözteti a rövid érintést, a hosszú érintést, a hosszan nyomva tartást és a dupla érintést. Ezen felül a kijelző egyedülálló gesztusvezérléssel is kezelhető, ahol lehetőségünk van oldal irányban 4 lap között váltani, vagy akár fel/le mozdulattal értékeket állítani. Ennek köszönhetően akár 64 funkciót is vezérelhetünk egyetlen felületről. A kezelőpanelek mindegyike rendelkezik továbbá beépített hőmérséklet és fény érzékelővel, így akár minden területen egyedi értékeket mérhetünk és dolgozhatunk fel.

A Grenton lakásautomatizálási rendszerek telepítése és programozása gyorsan elsajátítható, mindemellett a termékkel kapcsolatos tréningek szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni, ezért cégünk ezeket a képzéseket szervezett formában - de akár egyénileg is - folyamatosan biztosítja ügyfeleink számára.


Tovabb_a_Grenton_termekekre_banner