Itt van most: Hírek / Lázmérésre alkalmas kamerák

Lázmérésre alkalmas kamerák


Láz
detektálására alkalmas kamerák


A Hikvision Lázdetektálási megoldásai: A jelenlegi helyzetben létfontosságú, hogy a vírus terjedését minden lehetséges módon próbáljuk megakadályozni.
Az emberek egy részének munkája nem végezhető otthonról, és az alapvető mozgások biztosítása is szükséges.

Lazkamera_fejlec_650px

Fontos, hogy a láz egyszerre nagy számú áthaladáskor, távolról is felismerhető legyen.

Az egyéni lázmérés rendkívül hosszas, és kellemetlen feladat, valamint kockázatot rejt a mérő személy számára.

Ezekre a problémákra nyújtanak egyszerre megoldást a Hikvision testhőmérséklet detektálására alkalmas kamerái.

Egyáltalán nem lassítják a forgalmat, így elkerülve azt a kockázatot, amit az emberek sorban állása jelent. Nagyon gyors, 1 mp alatt detektál, és teljesen biztonságos, mivel kerül minden fizikai érintkezést.

korhaz-repter-iskola_650px

Felhasználása mindenhol hatékony, ahol egyszerre nagy számú áthaladás történik.
Üzletekben, munkahelyek bejáratánál, metró vagy más tömegközlekedési eszközök megállóinál, ügyfélszolgálatokon...

Hik_Lathato-Hokamera_kep_650px

De lássuk milyen kamerák között válogathatunk és milyen igényeket tudunk a kínálatunkban lévő eszközökkel kielégíteni. Melyek speciális szenzorral és germánium lencsével vannak szerelve.

DS-2TP31B-3AUFDS-2TP31B-3AUF
Kézi hőkamera, ±0,5 °C mérési pontossággal.

Fontos megemlíteni, hogy ennek az eszköznek a működtetése humán erőforrást igényel monitorozás céljából, mivel ez egy önálló eszköz és nem csatlakozik semmilyen platformhoz. Viszont a kezelő szerv biztonságban tudhatja magát mivel az ajánlott mérési távolság 1–1,5 m. Előnye, hogy egy töltéssel akár 6–8 órát is tud működni, így egy egész műszakot le tud fedni működésével töltés nélkül. Továbbá standard fényképező állvány menettel van ellátva így nem szükséges kézben tartani.

DS-2TP21B-6VF_WDS-2TP21B-6VF/W
Kézi hőkamera, ±0,5 °C mérési pontossággal.

Ez az eszköz már kapott WiFi támogatást így akár tudjuk IVMS4200 felügyeleti szoftverhez (PC) csatlakoztatni, valamint lehetőségünk van mobil eszközről is monitorozni a Hik-Thermal App segítségével Android és iOS környezetben egyaránt. Előnye, hogy egy töltéssel akár 4 órát is tud működni.Továbbá standard fényképező állvány menettel van ellátva így nem szükséges kézben tartani. Valamint a magas testhőmérsékletű emberekről automatikusan tud képet készíteni és azt a fent említett platformokba feltölteni.

DS-2TD2617B-3/PA(B)      DS-2TD2617B-6/PA(B)
DS-2TD2617B-6_PA(B)DS-2TD2617B-3_PA(B)Bi-spektrális hőkamera cső kivitelben (160x120 px), ±0,5 °C mérési pontossággal.

Ne tévesszen meg senkit a hőkamera alacsony
(160x120 px) felbontása, hagyományos kamerákhoz képest kevésnek tűnhet, de a feladatra tökéletesen alkalmas. A gyártó integrálta az eszközökbe MI alapú analitikáját, aminek köszönhetően csak az emberi fejeket figyeli az analitika, így, ha valaki az adott területre lép valamilyen meleg tárggyal a kezében arra nem fog riasztást generálni.

Igény esetén egy kiegészítő konzollal állványra is szerelhetők. PoE képességüknek köszönhetően elegendő egyetlen ethernet kábel a működéséhez. Ezeket a kamerákat is tudjuk felügyeleti szoftverhez csatlakoztatni (IVMS4200/HikCentral) így távolról is tudjuk felügyelni az eszközt. Amennyiben szükséges fénnyel és hanggal is tudja jelezni a magas hőmérsékletet és riportokat is lekérhetünk a rendszerből.

DS-2TD1217B-3/PA(B)           DS-2TD1217B-6/PA(B)
DS-2TD1217B-3_PA(B)DS-2TD1217B-6_PA(B)
Bi-spektrális hőkamera eyeball kivitelben (160x120px), ±0,5 °C mérési pontossággal.

Az előző csőkamerával teljesen megegyező tulajdonságokkal rendelkezik különbség a ház formája.

DS-2TD2636B-15_PDS-2TD2636B-15/P

Bi-spektrális hőkamera cső kivitelben (384x288 px),
±0,5 °C mérési pontossággal.

Az előző csőkamerával teljesen megegyező képességekkel rendelkezik viszont nagyobb felbontású az érzékelője, így távolabbról is tud pontos mérést végezni.