PARADOX DCT6 - vezeték nélküli, befúrható nyitásérzékelő

DCT6_Front 108pDCT6_Front brown 108p

A Paradox 2018 tavaszán bemutatott, befúrható kivitelű, rádiós nyitásérzékelője hiánypótló termék a biztonságtechnikai eszközök piacán.

A PARADOX DCT6 rádiós nyitásérzékelő könnyen szerelhető, akár 3 évig működik egy elemmel és 40–70 m hatótávval rendelkezik.

Alkalmazhatjuk fa- és műanyag nyílászárók védelmére, szinte láthatatlan módon. A megfelelő elhelyezéssel a nyíló/bukó kivitelű nyílászárók esetén megoldható a szellőztetés buktatott állapotban, miközben a védelem továbbra is aktív marad, az ablak, vagy ajtó normál nyitása riasztást vált ki.

A DCT6 kompatibilis az összes, jelenleg kapható Paradox rádiós vevővel és rádiós központtal. (RTX3, RX1, K641LX, K32LX, MG5000, MG5050, MG6250)
1 db „AAA" elemmel működik, a gyártó szerint napi 10 nyitás / zárás mellett az elem élettartama akár 3 év is lehet!
Fedélnyitás elleni szabotázsvédelemmel és elemállapot-figyeléssel rendelkezik.
Működési távolsága átlagos beltéri környezetben 40–70 méter.
A DCT6 elérhető fehér és barna kivitelben is.
FEHÉR: ITT.
BARNA: ITT.

A sikeres PARADOX DCT vezeték nélküli nyitásérzékelő család hosszú évek óta népszerű – megbízhatóságának köszönhetően – 2018-ra pedig megérkezett a ritkaságnak számító és nagyon keresett befúrható változat, amely egy másképpen nem megoldható feladatra kínál megoldást.

Mint minden releváns terméket, a DCT6-ost is górcső alá vettük!
Tesztjeink alapján alkalmazhatjuk fa- és műanyag nyílászárók esetében, ajánlottan a nyílászáró aljába befúrva, amely így riasztásjelzés kiváltása nélkül buktatható, így a helyiség élesített állapotban is szellőztethető.

A releváns kérdések sora egy rádiós eszköz esetében mindig a hatótávval kezdődik.
A központtól, vagy rádiós vevőegységtől való ajánlott maximális távolság
MG5000 – MG5050 – RTX3: 40 m.
MG6250 – 20 m.

Mint látható, a nyitásérzékelő fogólamellákkal rendelkezik, így a nagyobbra sikerült furatba sem esik bele, hanem stabilan tart.

Ezek a kis lamellák arra szolgálnak, hogy a nyitásérzékelőt állandó és fix pozícióban tartsák, megakadályozva annak elmozdulását, lötyögését, ezáltal az ebből eredő esetleges téves jelzéseket előzik meg.

Átmérő fogólamellákkal együtt: 21 mm

Ajánlott fúrószár méret:
szoros beépítéshez 20-as,
laza beépítéshez pedig 21-es.
Utóbbi esetben nem szorul, és 1 vagy 2 csavarral kell rögzíteni a fülekkel. Szoros telepítés esetén a fülek útban lennének, viszont egyszerűen eltávolíthatók.

 

A furatmélység mindig állandó, megegyezik az eszköz hosszával: 73 mm

A mágnes egy picit kisebb átmérőjű, mint az érzékelő, ez 19 mm-es.
Mélység: 28 mm.

Nyitási távolság: 10 mm, ami lehetővé teszi akár régebbi fa nyílászárókba történő telepítését is.

A DCT6 hatótávolsága a gyári adatnak megfelelő a fém profilt tartalmazó műanyag nyílászárók esetében is (az antenna az érzékelő tetején található), viszont tisztán fém szerkezetbe ne szereljük, mert drasztikusan csökken az eszköz hatótávja és az elem élettartama is!

Az eszközt bajonettzáras fedélcsatlakozással nyitjuk-zárjuk, ami természetesen szabotázsvédett, ezáltal a szétszedésére, szabotálására irányuló próbálkozásokat „kiriasztott" állapotban is jelzi, amikor a rendszer nincs élesítve.

A DCT6 – a többi vezeték nélküli érzékelőhöz hasonlóan – természetesen szintén rendelkezik életjel- és alacsony elemszint-figyeléssel.