PARADOX MG5075 – új rádiós riasztóközpont!

Az MG5075 a már jól ismert Paradox MG termékcsaládot erősíti, főbb keretszámai megegyeznek az MG5050-es központtal, lássuk ezeket:

- 5 (zónaduplázással 10) alaplapi zónabemenet, maximum 32, akár mind lehet rádiós.
- 2 terület
- 32 felhasználó

Támogatja a teljes MG rádiós eszközpalettát, beleértve a kétirányú rádiós eszközöket is, mint az ikonos rádiós kezelőegység (K37), a REM101, REM2, REM25 és REM3-as távirányítók, a rádiós PGM (2WPGM) és a rádiós szirénák (SR130 és SR150). Természetesen az összes rádiós érzékelőt és a rádiós jelismétlőt (RPT1) is használhatjuk. Könnyedén építhetünk ezáltal tisztán rádiós vagy rádiós és vezetékes hibrid rendszereket. A teljes MG/SP vezetékes kiegészítő paletta is rendelkezésünkre áll, használhatunk hozzá zóna- és PGM bővítőt (ZX82 és PGM82), valamint az intuitív menürendszerű, érintőképernyős TM50 és TM70 kezelőket.

Ezt az MG5050 is tudja - de mi változott? MG5075 open 400 px_1

- 512 bejegyzéses eseménytár
- 2,5 A – 15 V DC AUX kimenet
- 15 kamerás rendszer építhető

Nos, az új panel erősebb processzort és nagyobb funkcionalitást kapott, így ez teret enged a jövőbeni fejlesztéseknek. Mindemellett megnövekedett például az eseménytár mérete, mely az eddigi 256 helyett immár 512 eseményt tárol.

A legfontosabb következménye a fejlesztésnek, hogy az MG5075 (egyedüli MG központként) megkapta a videós felügyeleti lehetőséget, vagyis illeszthetőek hozzá a HD78F és HD88 típusú, mechanikus day&night IP kamerával szerelt bel- és kültéri BUS-os mozgásérzékelők.

De nem csak szoftveres fejlődésről van szó, mivel az MG5075 egy robosztus, 15 V DC-s, 4 A-es tápegységet kapott, ebből 2,5 A-t tud az AUX kimeneten biztosítani. Ez segédtáp használata nélkül is elegendő akár 7 kamera tápellátásához, egy további BUS-os tápegységgel pedig akár a teljes, 15 kamerás rendszer is felépíthető.
A megszokott 13,8 V-os szinthez képest a 15 V-os AUX feszültség (melyet a központ akkumulátoros üzem mellett is tart) nagyobb feszültségesést enged így nagyobb kábelhosszok használatát is lehetővé teszi.

Elérhető BEÉPÍTETT (MG5075 néven) és BEDUGÓS (MG5075PS néven) tápegységgel is!

A dobozolt kialakításnak köszönhetően nagyon gyorsan és egyszerűen tudjuk a központunkat telepíteni, és a hagyományos rendszerekkel ellentétben már a zárt központ is információval lát el minket, köszönhetően a központ dobozon megtalálható előlapi státusz ablaknak. A dobozban előre kialakítva megtaláljuk az akkumulátor és az IP kommunikátor (IP150+) helyét. A biztonságról a központ panelre integrált elő- és hátlapi szabotázskapcsolók gondoskodnak.

Az új, MG5075-ös központ az MG széria kényelmét ötvözi az SP széria magasabb tudásával, belecsempészve a PS45-ös segédtáp robusztusságát és hozzáadva a videós jelzésellenőrzés lehetőségét is.

Úgy gondolom, hogy ezzel a kis és közepes méretű hibrid rendszerek piacán a Paradox csúcsragadozót alkotott.