Itt van most: Hírek / PCS250 technikai információ

PCS250 technikai információ

 PCS250_108px

Fontos Paradox technikai információ!

A változás a PCS250-es modult érinti a 4.10.011-es verziótól, így beleértve a legújabb 4.20.003-ast sorszámút is.
Ezekbe a verziókba bekerült a SWAN szerver felügyeleti funkciója, amely alapbeállításban engedélyezett. Gyárilag beállított időközönként a kommunikáció ellenőrzésre kerül a SWAN szerver és a modul között.
Nagyon fontos, hogy kizárólag GSM üzemmód esetén ezt a funkciót be kell állítani (engedélyezni vagy tiltani) a kívánt működéshez.

Kezdjük a GPRS üzemmóddal, ebben az esetben nincs teendőnk, a modul GPRS kapcsolat esetén lebonyolítja a kommunikáció ellenőrzését.

A modulok GSM mód használata esetén nem tudnak a SWAN szerverrel kommunikálni, ami egy hibát generál és ennek a hibának a visszaállásáról érkezik egy SMS üzenet a végfelhasználónak (ha engedélyeztük a központban a hiba üzenetek küldését sms-ben). Ennek következtében a végfelhasználó 41 percenként kap egy hibavisszaállás SMS-t, ami egyrészt zavaró lehet a felhasználó számára, másrészt nem kívánt SMS díjat generál. Ezen felül a többi értesítési útvonalon is elküldi a rendszer, ha van, akkor ez eljelentődik e-mailben, PUSH értesítésben és távfelügyeleti jelentésben is.

Ebben az esetben lehetőségünk van a SWAN felügyeleti funkciót kikapcsolni egy SMS paranccsal. A funkció kikapcsolásához a következő SMS-t kell küldeni a PCS modulban elhelyezett SIM kártya telefonszámára:
Padmin.---S
ahol az „admin" a GSM készülék gyári jelszava, ha ezt megváltoztattuk, akkor az aktuális jelszót írjuk az admin helyére.
Ezután már GSM módban sem generálódik a fenti hiba.
Ha a funkciót engedélyezni (visszakapcsolni) szeretnénk a következő SMS-t kell küldeni:
Padmin.+++S