Spóroljon időt és tárhelyet a Hikvision 3g2 kamera szériájával

HIK_3g2_cikk_fejlec_1200x630_V3

Spóroljon időt és tárhelyet a Hikvision 3G2 kamera szériájával

 

A hagyományos mozgásérzékelési technológiákat használó kamerarendszerekben rendszeresen találkozhatunk téves riasztásokkal, amelyeket időjárási tényezők (eső, hó), lehulló falevelek, vagy akár állatok áthaladása is okozhatja.

A gyorsabb behatolás észlelés érdekében a Hikvision zászlóshajóját, az AcuSense technológiát felhasználva fejlesztette ki mozgásérzékelési funkcióját, mely lehetővé teszi emberi és jármű célpontok osztályozását. Ennek segítségével a kamerarendszer minden esetben csak valós riasztási eseményekre riaszt.

A legtöbb hagyományos mozgásérzékeléssel ellátott rendszer "pixelváltozásokat" használ a riasztások indításához. Bár ez a megoldás valódi biztonsági fenyegetésekkel is képes felvenni a harcot, mint például egy behatoló, a téves riasztások kockázata még mindig magas marad.

Ez különösen igaz "mozgásintenzív" környezetben; elsősorban kültéri megfigyelés esetében a növényzet és az időjárási körülmények miatt, de nagy jelentősége van a funkciónak forgalmas utakon, közterületek esetében és nagy létszámú munkakörnyezetben. Az ilyen típusú helyszíneken számos mozgásérzékelő rendszer nem képes különbséget tenni normál mozgások és potenciális biztonsági fenyegetések között – ezzel hatástalanná téve őket.

 

 

fotok

 

 

Továbbá kihívás, hogy valós bizonyítékot tud-e szolgáltatni a felvétel egy kérdéses eset tisztázására. Intenzív mozgás esetén manuálisan kell átnézni a felvételek minden percét – növelve a munkaterhelést, és ezzel a költségeket is.

Ezt a kihívást megoldandóan vezette be a gyártó a Motion Detection 2.0-át a 3G2-es szériájú kameráiba.

 

De nézzük is milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az említett 3G2-es kamerák. Felbontás tekintetében 2-4 megapixeles kamerákat találhatunk a szériában akár 0.005 Lux fényérzékenységgel a már megszokott Dóm, Kompakt és Eyeball háztípusokba szerelve.

 

 

kamerak

 

 

Valós (120dB) WDR-rel is megtámogatták a szériát a kiegyensúlyozott, részletgazdag felvételek érdekében. Típustól függetlenül képes a széria akár 256Gb-os microSD kártyák fogadására is, melyre folyamatosan, időzítetten továbbá események generálta felvételek is készíthetők. Bizonyos modellekben (DS-2CDXXX3G2-IU) beépített mikrofont is találhatunk.

Kültérre is bátran szerelhetők az említett kamerák mivel IP66-67 védettségű eszközöket találunk a kínálatban.

 

De mi is a Motion Detection 2.0?


A Motion Detection 2.0 a Hikvision AcuSense technológiával bővített mozgásérzékelő funkciója. Ez a mozgásérzékelést a következő szintre emeli, olyan intelligens algoritmussal, amely megkülönbözteti az emberi személyeket és járműveket más tárgyaktól egy adott környezetben.

 

 

 

idojaras

 

 

 


Fókuszban a valós biztonsági fenyegetések, mint az emberek és járművek észlelése


A Hikvision Motion Detection 2.0 első kulcsfontosságú módja a biztonság javítása azáltal, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen konfigurálják a riasztásokat, amikor emberek vagy járművek lépnek be a környezetbe. Ha egy terület általában látogatókkal és gyalogosokkal van tele, a rendszerek beállíthatók úgy, hogy figyelmen kívül hagyják a képernyő bizonyos területeit, és csak akkor generáljanak riasztásokat, ha például egy személy vagy jármű a tiltott zónába lép.

 

 

tomeg

 


A korlátozott területekre belépő járművekre vagy emberekre vonatkozó automatikus riasztásokkal a biztonsági szolgálatok sokkal gyorsabban és hatékonyabban reagálhatnak szabálysértések esetében – ami hozzájárul a személy és vagyonvédelem fokozásához.

Gyorsabb videó keresés


A Motion Detection 2.0 második fő előnye, hogy képes videófelvételt keresni emberek vagy járművek megjelenése alapján egy adott időszakban. Ez azt jelenti, hogy az adminisztrátor előhívhatja és lejátszhatja a rögzített emberek és járművek videoklipjeit háttéreszközökön (például NVR vagy DVR), anélkül, hogy több órán át keresgélne.

Ez a funkció azt jelenti, hogy több óra, vagy akár nap leforgása alatt rögzített biztonsági felvétel néhány perc alatt áttekinthető, így a biztonsági személyzet gyorsan megtalálja a keresett képeket a kritikus eseményekről.

 

 

play

 

Ez a sáv az emberi célpontokhoz kapcsolódó videókat jelöli piros színnel és egyenként automatikusan le is játssza azokat.

 

hikvision_kamera_footer