Termékajánló: Optex VXI sorozatú kültéri mozgásérzékelők

Optex VXI sorozatú kültéri mozgásérzékelők
a Power Biztonságtechnikától!

A mozgásérzékelők palettája igen széles, nem könnyű feladat megtalálni az adott helyszínhez megfelelő típust, de megijedni nem kell a feladattól.

Segítségünkre lesz az Optex termékek széles kínálata, amely minden telepítési környezethez biztosít megfelelő típust. Ebben a cikkben egy olyan érzékelő sorozatot mutatunk be, mely rugalmasan és könnyen használható, és kompromisszumok nélkül illeszkedik a védett terület tulajdonságaihoz.

VXI-DAM-X5

A VXI-DAM kültéri mozgásérzékelője rugalmasan állítható érzékelési tartománnyal és beállítási lehetőségekkel rendelkezik. Ezenkívül öntanuló, digitális IR kitakarásvédelemmel és kettős ellenfény-kompenzációval is el van látva. Ideális megoldást nyújt a könnyen megközelíthető terek, lapos tetők védelmére.

A telepítési magassága 0,8–1,2 m. Az érzékelési terület 5–12 m között állítható, 90°-os látószögű. Ezenfelül az érzékelő burkolata 180°-os lencsét kapott, melynek célja, hogy az eszköz burkolatán belül az érzékelőegység vízszintesen elforgatható legyen. Így az érzékelő ugyan 90°-os látószöggel rendelkezik, de a hátlapra szerelt eszköznél magunk dönthetjük el, hogy mely irányban történjen a mozgásérzékelés. Ebből kifolyólag a felszerelési pozíció nem árulkodik a védett terület irányáról. Az érzékelés távolságának beállítása az érzékelő alsó PIR szenzorának függőleges állításával lehetséges.

Optex_Csaladi_haz_infraA két PIR szenzornak és az érzékelési karakterisztikának köszönhetően a nagybiztonságú védelem mellett kisállatvédelemmel is rendelkezik, ezenkívül az OPTEX Super Multidimensional Analysis (SMDA) funkcióval is fel van vértezve. Ez a funkció kiszűri a zavaró környezet – például a hajladozó növényzet vagy az árnyék – hatásait. Lehetőség van a látómező részletes maszkolására is, melyet részben az érzékelőbe épített maszkkal, részben pedig a csomagolásban található, különböző sémájú maszkoló sablonokkal lehet megvalósítani. Ez a részletes maszkolás arra is lehetőséget biztosít, hogy az egyes szegmenseket érzékelési távolságukban is korlátozzuk, így tagolt telepítési környezetben is megtalálhatjuk a helyszínnek megfelelő beállítást, és tovább csökkenthetjük a téves riasztások esélyét.

Az érzékelő vezetékes és vezeték nélküli változatban is kapható.
A vezeték nélküli változatok: VXI-R/RAM/RDAM.

A vezeték nélküli telepítés olyan esetekben jó alternatíva, ahol a vezetékezés nem kivitelezhető, mégsem szeretnénk lemondani a nagyfokú biztonságot nyújtó érzékelő alkalmazásáról. Ennél a típusnál a sorkapcsok helyett dedikált kivezetések állnak rendelkezésre a bekötéshez, ehhez tudjuk csatlakoztatni az elemtartót, illetve a riasztórendszerünkkel kompatibilis rádiós átjelzőt. Paradox márka esetében használhatjuk a DCTXP2 vagy a DCT10 rádiós nyitásérzékelőt, amelyek saját reed reléjük mellett rendelkeznek egy külső érzékelők számára fenntartott kontaktus bemenettel, amelyre csatlakoztathatjuk a VXI-R/DAM kimenetét. Ez a lehetőség nem csak a VXI-R/DAM sajátja – a teljes Optex elemes érzékelő széria átjelzése megoldható a Paradox rádiós nyitásérzékelőivel. Minden elemes érzékelőhöz illeszthető gyári szerelődoboz, ami mind az elemtartónak, mind az átjelzőnek helyet biztosít.

Optex_mozgaserzekelo

Főbb jellemzők:
- 90 fokos, kültéri, kombinált (PIR+MW) IR kitakarásvédelemmel
- 2 PIR, 1 MW antenna
- 0,8–1,2 m telepítési magasság
- Kisállat-tűrés
- Kettős fénykompenzáció
- Az elemes verzió esetén bőséges hely a rádióadó számára

Tovább a TERMÉKRE