Új, v1.4.1 firmware a SmartSpeed rögzítőkhöz

transformer-dvr-hir

 Új firmware a SmartSpeed rögzítőkhöz (v1.4.1)

A TechSon SmartSpeed rögzítők legújabb alapszoftvere számos újdonsággal szolgál. Fokozott biztonság, magasabb kompatibilitás és még több kényelmi funkció jellemzi.

1. Titkosítás
A merevlemezen tárolt és a kimentésre kerülő felvételek titkosíthatók. A titkosított merevlemezt hiába teszik át egy másik rögzítőbe, vagy próbálják a PC-s lejátszó programmal megnyitni, a titkosító kulcs ismeretének hiányában nem lehet a rajta tárolt adatokhoz hozzáférni.
A kimentett állományokkal a helyzet hasonló. A szinkron nézetes kimentések, ahol egyszerre több kamera képe is lejátszható, szintén titkosítható, így a kimentett állomány nem kerülhet illetéktelen kezekbe, hiszen a megtekintéshez ismerni kell a kulcsot is.

2. USB alarm box
Az új firmware-rel kiszélesedett a DVR USB I/O boxszal kompatibiis rögzítők köre. A SmartSpeed DVR-ek ezzel a speciális perifériával 16 benetettel és 6 kimenettel lehetnek gazdagabbak.

3. Szabályozott lejárat
Szintén az 1.4.1-es firmware újdonsága, hogy kameránként a felvétel megőrzési ideje nem csak napra beállítható, hanem testre is szabható. Az órákban megadható lejáratból kivonhatók akár a hétvégék és az egyéb munkaszüneti napok. Így egy 72 órás (3 napos) rögzítési szabályt nem veszíti értelmét egy négy napos ünnep esetén sem.

4. Kettős megjelenítés
A HDMI és VGA kimenettel egyaránt rendelkező NVR-ek az új alapszoftverrel képessé válnak az eddigi szinkron kimeneteket különböző képtartalommal megtölteni. Így a főképernyőre kitett kamerák mellett további képösszeállítás is megjeleníthető. (Csak az MX52xx sorozatú rögzítők.)

5. Opcionális kettős adatfolyam
A rögzítési beállításokban mostantól meghatározható, hogy a kamerákból érkező adatfolyamok közül melyik kerüljön tárolásra. Az alapértelemezetten mindkét stream helyett választható csak a mainstream vagy akár a substream is.

6. Kombinált riasztás
Ez az izgalmas funkció lehetővé teszi, hogy a mozgásérzékelést összekössük egy riasztásbemenettel, és az így létrejött kombináció csak akkor generál riasztást, ha mindkét feltétel teljesül. Így pontosabb képet kaphatunk a kamerák környezetében történő eseményekről.

7. Snap face
Az arcfelismerésre képes rögzítők új funkcióval gyarapodtak. A „snap face" funkció megengedi, hogy egy tetszőleges (nem arcfelismerős) kamera pillanatképét felhasználva kivágjunk azon egy arcképet, és ezt az arcképet aztán felhasználhassuk egy kereséshez. (Csak /F -arcfelismerésre alkalmas rögzítők.)

8. Fish Eye
A TechSon FishEye kamerákon túl más gyártók halszemoptikáit is képessé vált kezelni a v1.4.1 firmware-rel ellátott SmartSpeed NVR. A Hikvision és Immervision szabványokkal is megbirkózik, és akár lejátszáskor is képes a halszemoptikával felvett videóból egy virtuális PTZ kamerát varázsolni. (Csak az SX, MX, LX sorozat.)

A firmware a cikk megírásának pillanatában néhány IP rögzítőhöz érhető el, de rövidesen csaknem az összes SmartSpeed rögzítő, az AHD DVR-eket is beleértve megkapja a típusoknak megfelelő frissítést, és további újdonságok is várhatók.

Az 1.4.1-es firmware a jelenleg a következő típusokhoz elérhető:
TC DVR ME5216 IP
TC DVR ME5232 IP
TC DVR MX5232 IP /F
TC DVR LX5232 IP /F
TC DVR MX5216 IP /F
TC DVR SX5208 IP /F
TC DVR MX5316 IP /F