WD1, ES1 – új rádiós vízérzékelők a Paradoxtól!

 

Legyen Ügyfeled biztonságban
a csőtöréstől is!

A Paradox új rádiós vízérzékelője a WD1, megfelelő elhelyezés mellett már nagyon korai szakaszban képes érzékelni a kifolyó vizet.

Az ES1-es kiegészítő szenzorral pedig egy érzékelő két, egymáshoz közeli szaniter védelmére is alkalmas.WD1-ES1_abra_650px


De ne elégedjünk meg csak az érzékeléssel! Az érzékelő jelzését felhasználva vezérelhetünk egy vagy több PGM kimenetet, amivel egy elektromos szelepen keresztül a bejövő vizet vagy egyéb vizet használó eszközt elzárhatunk, leállíthatunk, így hatékony beavatkozással megelőzve vagy csökkentve a káresemény hatásait.

A PGM kimenet lehet a központon már megtalálható is, de használhatunk PGM bővítőket is. Amennyiben vezetékezhetünk, úgy jó választás a BUS kiépítése és PGM82 vagy PGM4 modul használata, vagy, ha a vezetékezés már nem lehetséges, akkor pedig válasszuk a 2WPGM rádiós kimeneti modult.

A BUS-os modulokból SP / MG központok esetén egyet, míg EVO központok esetén a modulszám keretein belül többet is használhatunk. Rádiós PGM-ből SP / MG rendszerben 16 db használható, míg EVO-k esetében rádiós modulonként 8 db.

WD1 magyar 570px

Az érzékelő 1 db AA elemről működik, a gyártói adatok alapján akár 3 évig is, elemcsere nélkül. Természetesen felügyeli és jelzi az elem merülését. A WD1 kiegészítő nélkül használva IP67-es védettséggel bír.

Az érzékelő elmozdítása vagy a kiegészítő szenzor kihúzása szabotázs jelzést generál.

FONTOS!
Az érzékelő jelenleg nem kompatibilis az MG6250-es konzollal, valamint a K641LX és K32LX rádiós adó-vevőkkel! RX1-el egyáltalán nem használható!