Itt van most: Smartview

Smartview

Smartview_fejlec


Minosegi-kep_Intelligens-funkciok_fejlec
     
  negyzet Valós WDR negyzet Objektumazonosítás  
  negyzet NightVision negyzet Arcfelismerés  
  negyzet Smart IR negyzet Vonalátlépés  
  negyzet Hi-Power LED negyzet Területre behatolás  
  negyzet Folyosó üzemmód negyzet Személyszámlálás  
    negyzet Objektumszámlálás  
    negyzet Szabotázs
  

 

 


WDR_cyan_ikon_94x110

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 

 

Alnyomat_eyeball_kamera

 

Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 


Valós WDR

A magyarul dinamikakompressziónak is nevezett funkció arra hivatott, hogy a kamera által készített kép túl világos és túl sötét részeit tegye részletgazdaggá.

A valós WDR működését legegyszerűbb úgy elképzelni, hogy a képérzékelő a fényképezés pillanatában dolgozik együtt a jelfeldolgozó processzorral, és úgy módosítja az expozíciós időt, hogy minden képpontra jusson elég fény, de előtte a világos részekről okosan eltárolja az információt, így azok hiába lesznek majd túlvilágítva, nem tudnak beégni. Ennek az lesz az eredménye, hogy normál kontrasztú felvételekhez képest – ahol gyakran az árnyékok csak fekete foltok, és a világos részek vakító fehérek - csak az lesz fekete és az lesz fehér, ami tényleg nem tartalmaz további információt.

Érdemes tudni, hogy a digitális WDR a már elkészült képet manipulálja képfeldolgozó algoritmusok segítségével, így az emberi szemnek kényelmesebb eredményt képez, de nem jelenít olyan információt, ami a fényképezéskor az expozíció miatt lemaradt a képről. A digitális WDR-hez képest a valós WDR azonos környezetben nagyságrendekkel több információt képes szolgáltatni.

A jellemzően 120 dB-es érték arra utal, hogy a jóformán teljes sötétségtől a vakító hóig bármi lehet a képen egyidőben, nem fogunk lemaradni a részletekről.

 
     
       

 


Nightvision_cyan_ikon_94x110

 

Alnyomat_eyeball_kamera

 

 

Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 

 

Alnyomat_kompakt_kamera

  
 


NightVision

A NightVision funkcióval rendelkező kamerák nagy érzékenységű képérzékelőt tartalmaznak, így gyenge (0,01 lux alatti) megvilágítás esetén is képesek színes felvételt szolgáltatni. Természetesen, a beépített infra is használható kiegészítő megvilágításként, azonban ekkor fekete-fehér (éjszakai) üzemmódban kell a kamerát használni. Alapesetben ez automatikusan megtörténik a beépített alkonykapcsoló miatt, habár alacsonyabb a fényküszöb, mint a hagyományos kamerák esetében.

A NightVision kamerák színes, éjszakai felvételei alapvetően különböznek azoktól a képektől, amelyeket normál eszközzel készítenek. Hagyományos kamerákkal készített esti felvételeken a mozgó objektumok (emberek, autók) elmosódottak, zajosak lesznek, az autókból gyakran csak egy fénycsík látható. Ellenben a NightVision kamerák éjszakai képei élesek, kontrasztosak és zajmentesek. Gyakran meg sem lehet különböztetni a nappali felvételektől.

NightVisionInfra megvilágítás nélküli, éjszakai színes kép!

 
   
     

 


Smart_IR_cyan_ikon_94x110

 

 Alnyomat_kompakt_kamera

 

 Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 


Alnyomat_eyeball_kamera

 


Smart IR

A fény intenzitása fordítottan arányos a távolság négyzetével.
Ebből egyenesen következik, hogy távoli területek kevésbé lesznek megvilágítva, mint a közeliek, ha a fényforrás helye megegyezik
a kamerával.
Másrészt a közeli tárgyak sokkal több fényt kapnak, és ez annál feltűnőbb, minél közelebb vannak a kamerához. A Smart IR funkció automatikusan csökkenti az infravörös reflektor teljesítményét, ha túl sok visszavert fényt észlel.

Smart IR

Ezzel eléri, hogy egy közeledő ember arca még akkor se legyen meszes fehérré túlvilágítva, ha néhány centiméterről néz bele a kamerába.
Az intenzitás dinamikus beállítása kiegyenlített megvilágítást eredményez a sötétben vagy éjszaka történő megfigyeléshez.

 
   
     

 


High_power_led_cyan_ikon_94x110

 

Alnyomat_eyeball_kamera

Alnyomat_kompakt_kamera

 


Hi-Power LED

Hi-Power LED-nek a hagyományos IR LED-eket felváltó, nagy teljesítményű, 850 nm-es, infravörös fénykibocsájtó diódákat nevezzük. A fényük szórt, homogén, ugyanakkor elég intenzív ahhoz, hogy tíz, vagy akár több hagyományos IR LED-et helyettesítsenek. Kevesebb hőt termelnek, és köszönhetően a mechanikai kialakításnak a hőelvezetésük is magasabb hatásfokú. Ez nem csak magának a LED-nek növeli meg az élettartamát, hanem a befoglaló eszközét is, ami egy költséges kamera esetén nem elhanyagolható előny.

HiPowerLED_osszehasonlito_kep

 
   
     

 


Folyoso_mod_cyan_ikon_94x110

 

 Alnyomat_eyeball_kamera

 

 Alnyomat_kompakt_kamera

 

Alnyomat_kompakt_kamera_talp

  
 


Folyosó üzemmód

Egyes telepítési helyszíneken a kamera által biztosított szélesvásznú
(16:9-es képosztású) kép nem illeszkedik a megfigyelni kívánt területhez. Ilyenek pl. a folyosókat, raktári polcsorokat megfigyelő kamerák.
Erre a célra olyan IP kamerákat célszerű használni, amelyet 90°-kal elfordítva, átkapcsolható a kép méretaránya a vízszintes 16:9 képarányról a függőleges 9:16 képarányra. A folyosó üzemmódba kapcsolt IP kamerák oldalhelyes és függőleges formátumú képét minden IP és AHD SmartSpeed rögzítő képes megjeleníteni.Az MN52xx, MX52xx, Mx53xx, LH52xx, UH52xx NVR-ek a megjelenítést speciális, a folyosó üzemmódhoz készült képosztásokkal is támogatják.A szokásos 2x2, 4x4 és hasonló felosztások mellett olyan rácsminták is részei az NVR képernyőjének, amelyekben helyet kaptak a folyosó üzemmódú, felállított formátumú kameraképek is.

 
   
     

 


Objektumazonositas_cyan_ikon_94x110

 

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 

 

Alnyomat_eyeball_kamera

 


Objektumazonosítás

Az objektumazonosítás segítségével a kamera képes különbséget tenni a vonalat átlépő, vagy a területre belépő emberek, gépjárművek és kerékpárok között, így az igénybe vett analitikai funkciók sokkal pontosabb riasztásjelzést adnak.

Objektumazonositas_forgalom_1400px

Nincs többé fals riasztás a madarak, falevelek, kutyák, macskák áthaladása esetén, sőt, ha a szél fújja a fákat, vagy ha az autók fénycsóvája halad át a kijelölt vonalon, ezek sem indítanak hamis riasztást.

 
     
       

 


Alnyomat_kompakt_kamera

Alnyomat_eyeball_kamera

 
 


Arcfelismerés

arcfelismeres_lany_300pxA megfigyelőrendszerek intelligenciája folyamatosan fejlődik. A biometrikus azonosítás számos helyzetben képes nélkülözhetetlen információval szolgálni bizonyos események utólagos feldolgozása során. Ezen felül az arcfelismerés alkalmassá teheti a rendszert arra is, hogy azonnali fontos adatokkal lássa el a biztonsági részleget.

Az arcok tárolására képes adatbázis lehetővé teszi, hogy fehér és fekete listákat készítsünk, VIP ügyfelekre, vagy éppen nem kívánatos személyekre figyelmeztessük a dolgozókat. Az arcfelismerő kamerák képesek együttműködni az arcfelismerést támogató NVR-ekkel, és arcegyezés esetén elindul az előre programozott riasztás, ami lehet egy ajtó nyitása, de akár email küldés is.

 
   
     

 


Vonalatlepes_cyan_ikon_94x110

 

 Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 

Alnyomat_eyeball_kamera

 

 

Alnyomat_kompakt_kamera

  
 


Vonalátlépés

Jelez a kamera, ha az általunk megrajzolt egyeneseken áthalad egy objektum.

Vonalátlépés

A riasztást kiváltó tárgy a kamera fejlettségétől függően lehet azonosítatlan (azaz bármilyen mozgó tárgy) és azonosított (pl.: személy, vagy jármű).

A vonalátlépés beállításával átjárók, bejáratok védelme valósítható meg. Akár négy, egymástól független vonal is rajzolható, így egyszerre négy átjáró, parkoló vagy bejárat felé történő mozgás jelezhető. A vonalakhoz az is beállítható, hogy milyen irányú vonalátlépés indítsa el a riasztást, így például kiszűrhető egy rossz irányba haladó jármű vagy a kijáraton történő belépési kísérlet. Az irányérzékenységnek köszönhetően ez a funkció nem érzékeny az időjárási viszonyokra.

 
   
     

 


Behatolas_cyan_ikon_94x110

 

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 

 

Alnyomat_eyeball_kamera

 


Területre behatolás

Jelez a kamera, ha az általunk megrajzolt területen áthalad egy objektum.

Behatolás

A riasztást kiváltó tárgy a kamera fejlettségétől függően lehet azonosítatlan (azaz bármilyen mozgó tárgy) és azonosított (pl.: személy vagy jármű).

A behatolás beállításával a kép egy területét védhetjük meg egy négyszög megrajzolásával. Csak akkor készül felvétel vagy indul riasztás, ha bármely irányból belépnek az adott részre. Üzlethelyiségekben, raktárakban, elzárt területeken és parkolókban hatékony az alkalmazása. A területen belüli mozgást a funkció nem jelzi, csupán magát a behatolást.

 
     
       

 


Szemelyszamlalas_cyan_ikon_94x110

 


Személyszámlálás

Kifejezetten embereket számláló funkció. Vonalak és területek berajzolásával határozhatók meg a megfigyelni kívánt területek és átjárók. A számlálás két irányú; a kilépő és a belépő embereket külön számlálja.

 
     
       

 


Objektumszamlalas_cyan_ikon_94x110

 

 Alnyomat_eyeball_kamera

 

Alnyomat_kompakt_kamera

  
 


Objektumszámlálás

A kamerába épített objektumszámlálás funkció az objektumazonosításon alapul, használatával folyamatos információt kaphatunk a kijelölt vonalon áthaladó emberek, autók és kerékpárok számáról, mégpedig irányfüggően.

Objektumszamlalas_utca_

Gyakorlati hasznosítás lehet pl. egy üzlethelyiségbe be és kilépő személyek száma, amely akár értékes statisztikai információkkal szolgálhat a tulajdonos számára.

 
   
     

 


Szabotazs_cyan_ikon_94x110

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 
 


Szabotázs

Szabotazs_fokusz_A kamerák csak akkor képesek ellátni a funkciójukat, azaz kiértékelhető képet adni, ha a telepítő megfelelően szerelte fel, és állította be. A szabotázs funkciók használatával a kamerák képesek érzékelni és riasztásjelzést adni, ha az eredeti pozíciójából elfordítják, letakarják, vagy lefújják festékszóróval, továbbá azt is képesek detektálni, hogy ha az objektívet szándékosan elállítják (fókuszvesztés).

 
   
   

 

 

A Techson Smartspeed okosrögzítők tudását megtekintheted ITT

Techson_smartspeed_fejlec_650px