Techson kamerák – Intelligens funkciók

smart_tech_fej

  Valós WDR
NightVision
Smart IR
Hi-Power LED
Folyosó üzemmód
Lézer megvilágítás
Záridő kontroll
High Frame Rate

 

  Objektumazonosítás
Arcfelismerés
Vonalátlépés
Területre behatolás
Személyszámlálás
Objektumszámlálás
Szabotázs
Auto-tracking
Fenntartott relé kontaktus
Heatmap
Riasztás bemenet
Relé kimenet
Kétirányú hangkapcsolat
Perimeter alarm
Virtuális PTZ

 


Objektumazonositas_cyan_ikon_94x110

 

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 

 

Alnyomat_eyeball_kamera

 


Objektumazonosítás

Az objektumazonosítás segítségével a kamera képes különbséget tenni a vonalat átlépő, vagy a területre belépő emberek, gépjárművek és kerékpárok között, így az igénybe vett analitikai funkciók sokkal pontosabb riasztásjelzést adnak.Nincs többé fals riasztás a madarak, falevelek, kutyák, macskák áthaladása esetén, sőt, ha a szél fújja a fákat, vagy ha az autók fénycsóvája halad át a kijelölt vonalon, ezek sem indítanak hamis riasztást.

 
     
       

 


Alnyomat_kompakt_kamera

Alnyomat_eyeball_kamera

 


Arcfelismerés

A megfigyelőrendszerek intelligenciája folyamatosan fejlődik. A biometrikus azonosítás számos helyzetben képes nélkülözhetetlen információval szolgálni bizonyos események utólagos feldolgozása során. Ezen felül az arcfelismerés alkalmassá teheti a rendszert arra is, hogy azonnali fontos adatokkal lássa el a biztonsági részleget.

Az arcok tárolására képes adatbázis lehetővé teszi, hogy fehér és fekete listákat készítsünk, VIP ügyfelekre, vagy éppen nem kívánatos személyekre figyelmeztessük a dolgozókat. Az arcfelismerő kamerák képesek együttműködni az arcfelismerést támogató NVR-ekkel, és arcegyezés esetén elindul az előre programozott riasztás, ami lehet egy ajtó nyitása, de akár email küldés is.

 
   
     

 


Vonalatlepes_cyan_ikon_94x110

 

Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 

Alnyomat_eyeball_kamera

 

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 


Vonalátlépés

Jelez a kamera, ha az általunk megrajzolt egyeneseken áthalad egy objektum.

Vonalátlépés

A riasztást kiváltó tárgy a kamera fejlettségétől függően lehet azonosítatlan (azaz bármilyen mozgó tárgy) és azonosított (pl.: személy, vagy jármű).

A vonalátlépés beállításával átjárók, bejáratok védelme valósítható meg.
Akár négy, egymástól független vonal is rajzolható, így egyszerre négy átjáró, parkoló vagy bejárat felé történő mozgás jelezhető. A vonalakhoz az is beállítható, hogy milyen irányú vonalátlépés indítsa el a riasztást, így például kiszűrhető egy rossz irányba haladó jármű vagy a kijáraton történő belépési kísérlet. Az irányérzékenységnek köszönhetően ez a funkció nem érzékeny az időjárási viszonyokra.

 
   
     

 


Behatolas_cyan_ikon_94x110

 

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 

 

Alnyomat_eyeball_kamera

 


Területre behatolás

Jelez a kamera, ha az általunk megrajzolt területen áthalad egy objektum.

Behatolás

A riasztást kiváltó tárgy a kamera fejlettségétől függően lehet azonosítatlan (azaz bármilyen mozgó tárgy) és azonosított (pl.: személy vagy jármű).

A behatolás beállításával a kép egy területét védhetjük meg egy négyszög megrajzolásával. Csak akkor készül felvétel vagy indul riasztás, ha bármely irányból belépnek az adott részre. Üzlethelyiségekben, raktárakban, elzárt területeken és parkolókban hatékony az alkalmazása. A területen belüli mozgást a funkció nem jelzi, csupán magát a behatolást.

 
     
       

 


Szemelyszamlalas_cyan_ikon_94x110

 


Személyszámlálás

Kifejezetten embereket számláló funkció. Vonalak és területek berajzolásával határozhatók meg a megfigyelni kívánt területek és átjárók. A számlálás két irányú; a kilépő és a belépő embereket külön számlálja.

 
     
       

 


Objektumszamlalas_cyan_ikon_94x110

 

Alnyomat_eyeball_kamera

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 


Objektumszámlálás

A kamerába épített objektumszámlálás funkció az objektumazonosításon alapul, használatával folyamatos információt kaphatunk a kijelölt vonalon áthaladó emberek, autók és kerékpárok számáról, mégpedig irányfüggően.

Objektumszamlalas_utca_

Gyakorlati hasznosítás lehet pl. egy üzlethelyiségbe be és kilépő személyek száma, amely akár értékes statisztikai információkkal szolgálhat a tulajdonos számára.

 
   
     

 


Szabotazs_cyan_ikon_94x110

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 


Szabotázs

Szabotazs_fokusz_A kamerák csak akkor képesek ellátni a funkciójukat, azaz kiértékelhető képet adni, ha a telepítő megfelelően szerelte fel, és állította be. A szabotázs funkciók használatával a kamerák képesek érzékelni és riasztásjelzést adni, ha az eredeti pozíciójából elfordítják, letakarják, vagy lefújják festékszóróval, továbbá azt is képesek detektálni, hogy ha az objektívet szándékosan elállítják (fókuszvesztés).

 
   
   

 


Alnyomat_kompakt_kamera

Alnyomat_eyeball_kamera

Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 


Auto-tracking

Különösen PTZ kamerák esetében használt funkció, amely által a kamera az érzékelt objektumot fókuszba helyezi, ránagyít és mozgását automatikusan követi.

Ha a céltárgy kikerül a kamera látószögéből, a PTZ visszatér az eredeti pozíciójába, és várakozik egy újabb objektumra. Az auto-tracking tárgya legtöbbször személy vagy jármű.

 
   
     

 


Alnyomat_eyeball_kamera

 

Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 


Fenntartott relé kontaktus

Egyes kamerák beépített relé kontaktussal rendelkeznek, melyek riasztás hatására aktiválódnak. Ezek a relé kimenetek mind monostabil működésűek melyek a riasztás végeztével nyugalmi állapotukba térnek vissza. A fenntartott relé kontaktus esetében a relé kimenet továbbra is monostabil működésű marad, azonban a nyugalmi állapotot nem időzítő, hanem logikai változó hatására érhetjük el.

Az objektumszámlálás funkció esetében ugyanis megadhatunk egy küszöbszámot, melynek átlépése esetén a relé kimenet aktív állapotba vált és mindaddig ott marad, míg az objektumok száma a küszöbszám alá nem csökken.

 
   
     

 Alnyomat_kompakt_kamera


Alnyomat_eyeball_kamera


Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 


Heatmap

A Heatmap funkció használatával pontos képet kaphatunk az emberek vagy más objektumok mozgásáról a megfigyelt területen. Könnyen kiértékelhető, vizuális megjelenítést biztosít a területen az objektumok mozgásáról.

Használatával értékes statisztikai információt nyerhetünk, hogy pl. egy üzletben mely területeket látogatnak gyakrabban a vásárlók. Ezáltal a gyakrabban látogatott részekre helyezhetők a fontosabb árucikkek.

 
   
     

 


Alnyomat_kompakt_kamera

 


Riasztás bemenet

Egyes kamerák rendelkeznek riasztás bemenettel, mellyel számos automatizált funkciót és külső vezérlésen alapuló rögzítést megvalósíthatunk. Ezzel az egyszerű módszerrel nagyszerű segítséget adhatunk bárki számára az utólagos visszakeresés esetén (kapucsengő aktiválásának visszajátszása), vagy akár nagyobb területek megfigyelése esetén felugró ablakokat aktiválhatunk a kezelő személy számára, illetve PTZ kamerák használata esetén előre definiált preseteket hívhatunk meg.

 
   
     

 Alnyomat_eyeball_kamera

 

Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 


Relé kimenet

A relé kimenetek felhasználási területe végtelen. A biztonságtechnika világában számtalan helyzetben megoldást nyújthat nekünk ez az egyszerű funkció. Harmadik fél által gyártott eszközökkel történő integrációt valósíthat meg, rendszámfelismerés esetén sorompót vezérelhet, arcfelismerés hatására ajtót nyithat, tápellátást szakíthat meg, és még sorolhatnánk.

A kamerába épített relé kimenettel legtöbb esetben a vezetékezést is megspórolhatjuk, hiszen a kimenet éppen ott helyezkedik el, ahol annak lennie kell.

 
   
     

 Alnyomat_eyeball_kamera

 

Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 


Kétirányú hangkapcsolat

A kamerák audió be- illetve kimenettel is fel lehetnek szerelve, ahol egyes típusok külső eszköz illesztését igénylik, míg más típusok beépített hangforrásokkal vannak ellátva. Egy hangkapcsolatot akkor nevezünk kétirányúnak, ha mind a hangszóró, mind a mikrofon, vagy azok csatlakozói megtalálhatók az eszközben. Ez szükséges a kamerán keresztüli, kétirányú kommunikáció megvalósításához.

Ennek a funkciónak köszönhetően a kamerarendszer kezelőszemélyzete távolról is felveheti a kapcsolatot a kamerán látott személlyel.

 
   
     

 
Alnyomat_kompakt_kameraAlnyomat_eyeball_kamera

 


Perimeter alarm

A perimeter alarm funkcióval ellátott kamera valódi védelmet nyújt, hiszen a kamerák olyan audiovizuális eszközökkel vannak felvértezve, amelyek riasztás esetén fehér villogó fénnyel hívják fel magukra a figyelmet, és emellé előre definiált üzenetet is képesek a riasztást kiváltó személynek átadni a beépített hangszórójukon keresztül.

Ezzel nem csupán vagyonvédelmi rendszereket egészíthetjük ki, hanem parkolóhelyet, vagy kapubejárót is megfigyelhetünk vele, és illetéktelen parkolás esetén figyelmeztetést adhatunk a figyelmetlen sofőrnek.

 
   
     

 


Alnyomat_kompakt_kamera


Alnyomat_eyeball_kamera


Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 


Virtuális PTZ

A virtuális PTZ funkcióval a Fisheye kamerák rendelkeznek. Az úgy nevezett dewarp művelet használata esetén ugyanis egyetlen Fisheye kamera képéből akár 4 db virtuális PTZ képet is előállíthatunk szoftveres konvertálással mindamellett, hogy a 360° panoráma képet is megtekinthetjük. Ez a funkció akár élőképen, vagy visszajátszás során is elérhető.

A Vitruális PTZ funkciónak köszönhetően egy Fisheye kamera telepítése esetén vezetéket, eszközt és csatornaszámot is spórolhatunk, hiszen a rögzítő egyetlen csatornáján valósul meg a felvétel tárolása.
Ezáltal a kép bármely pontján következmények nélkül pásztázhatunk, vagy akár zoomolhatunk is anélkül, hogy eközben bármiről lemaradnánk.

 
   
     

 

Még nem ért véget!
A Techson kamerák minőségi képért felelős funkcióiért kattints a másik oldalra!