Itt van most: Techson kamerák

Techson kamerák

  Valós WDR
NightVision
Smart IR
Hi-Power LED
Folyosó üzemmód
Lézer megvilágítás
Záridő kontroll
High Frame Rate

 

  Objektumazonosítás
Arcfelismerés
Vonalátlépés
Területre behatolás
Személyszámlálás
Objektumszámlálás
Szabotázs
Auto-tracking
Fenntartott relé kontaktus
Heatmap
Riasztás bemenet
Relé kimenet
Kétirányú hangkapcsolat
Perimeter alarm
Virtuális PTZ

 


WDR_cyan_ikon_94x110

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 

 

Alnyomat_eyeball_kamera

 

Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 


Valós WDR

A magyarul dinamikakompressziónak is nevezett funkció arra hivatott, hogy a kamera által készített kép túl világos és túl sötét részeit tegye részletgazdaggá.

A valós WDR működését legegyszerűbb úgy elképzelni, hogy a képérzékelő a fényképezés pillanatában dolgozik együtt a jelfeldolgozó processzorral, és úgy módosítja az expozíciós időt, hogy minden képpontra jusson elég fény, de előtte a világos részekről okosan eltárolja az információt, így azok hiába lesznek majd túlvilágítva, nem tudnak beégni. Ennek az lesz az eredménye, hogy normál kontrasztú felvételekhez képest – ahol gyakran az árnyékok csak fekete foltok, és a világos részek vakító fehérek - csak az lesz fekete és az lesz fehér, ami tényleg nem tartalmaz további információt.

Érdemes tudni, hogy a digitális WDR a már elkészült képet manipulálja képfeldolgozó algoritmusok segítségével, így az emberi szemnek kényelmesebb eredményt képez, de nem jelenít olyan információt, ami a fényképezéskor az expozíció miatt lemaradt a képről. A digitális WDR-hez képest a valós WDR azonos környezetben nagyságrendekkel több információt képes szolgáltatni.


A jellemzően 120 dB-es érték arra utal, hogy a jóformán teljes sötétségtől a vakító hóig bármi lehet a képen egyidőben, nem fogunk lemaradni a részletekről.

 
   
     

 


Nightvision_cyan_ikon_94x110

 

Alnyomat_eyeball_kamera

 

 

Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 


NightVision

A NightVision funkcióval rendelkező kamerák nagy érzékenységű képérzékelőt tartalmaznak, így gyenge (0,01 lux alatti) megvilágítás esetén is képesek színes felvételt szolgáltatni. Természetesen, a beépített infra is használható kiegészítő megvilágításként, azonban ekkor fekete-fehér (éjszakai) üzemmódban kell a kamerát használni. Alapesetben ez automatikusan megtörténik a beépített alkonykapcsoló miatt, habár alacsonyabb a fényküszöb, mint a hagyományos kamerák esetében.

A NightVision kamerák színes, éjszakai felvételei alapvetően különböznek azoktól a képektől, amelyeket normál eszközzel készítenek. Hagyományos kamerákkal készített esti felvételeken a mozgó objektumok (emberek, autók) elmosódottak, zajosak lesznek, az autókból gyakran csak egy fénycsík látható. Ellenben a NightVision kamerák éjszakai képei élesek, kontrasztosak és zajmentesek. Gyakran meg sem lehet különböztetni a nappali felvételektől.

 
   
     

 


Smart_IR_cyan_ikon_94x110

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 

Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 


Alnyomat_eyeball_kamera

 


Smart IR

A fény intenzitása fordítottan arányos a távolság négyzetével.
Ebből egyenesen következik, hogy távoli területek kevésbé lesznek megvilágítva, mint a közeliek, ha a fényforrás helye megegyezik
a kamerával.
Másrészt a közeli tárgyak sokkal több fényt kapnak, és ez annál feltűnőbb, minél közelebb vannak a kamerához. A Smart IR funkció automatikusan csökkenti az infravörös reflektor teljesítményét, ha túl sok visszavert fényt észlel.

Ezzel eléri, hogy egy közeledő ember arca még akkor se legyen meszes fehérré túlvilágítva, ha néhány centiméterről néz bele a kamerába.
Az intenzitás dinamikus beállítása kiegyenlített megvilágítást eredményez a sötétben vagy éjszaka történő megfigyeléshez.

 
   
     

 


High_power_led_cyan_ikon_94x110

 

Alnyomat_eyeball_kamera

Alnyomat_kompakt_kamera

 


Hi-Power LED

Hi-Power LED-nek a hagyományos IR LED-eket felváltó, nagy teljesítményű, 850 nm-es, infravörös fénykibocsájtó diódákat nevezzük. A fényük szórt, homogén, ugyanakkor elég intenzív ahhoz, hogy tíz, vagy akár több hagyományos IR LED-et helyettesítsenek. Kevesebb hőt termelnek, és köszönhetően a mechanikai kialakításnak a hőelvezetésük is magasabb hatásfokú. Ez nem csak magának a LED-nek növeli meg az élettartamát, hanem a befoglaló eszközét is, ami egy költséges kamera esetén nem elhanyagolható előny.

HiPowerLED_osszehasonlito_kep

 
   
     

 


Folyoso_mod_cyan_ikon_94x110

 

Alnyomat_eyeball_kamera

 

Alnyomat_kompakt_kamera

 

Alnyomat_kompakt_kamera_talp

 


Folyosó üzemmód

Egyes telepítési helyszíneken a kamera által biztosított szélesvásznú
(16:9-es képosztású) kép nem illeszkedik a megfigyelni kívánt területhez. Ilyenek pl. a folyosókat, raktári polcsorokat megfigyelő kamerák.
Erre a célra olyan IP kamerákat célszerű használni, amelyet 90°-kal elfordítva, átkapcsolható a kép méretaránya a vízszintes 16:9 képarányról a függőleges 9:16 képarányra. A folyosó üzemmódba kapcsolt IP kamerák oldalhelyes és függőleges formátumú képét minden IP és AHD SmartSpeed rögzítő képes megjeleníteni.

Az MN52xx, MX52xx, Mx53xx, LH52xx, UH52xx NVR-ek a megjelenítést speciális, a folyosó üzemmódhoz készült képosztásokkal is támogatják.A szokásos 2x2, 4x4 és hasonló felosztások mellett olyan rácsminták is részei az NVR képernyőjének, amelyekben helyet kaptak a folyosó üzemmódú, felállított formátumú kameraképek is.

 
   
     

 


Lezer_cyan_ikon_94x110

Alnyomat_kompakt_kamera

Alnyomat_eyeball_kamera

 


Lézer megvilágítás

Fejlett, a látószöghöz automatikusan igazodó zoomoptikával ellátott infravörös lézerreflektor, amely nagy távolságra – akár több száz méterre – képes fókuszálni az infravörös fényt.

Ezzel lehetővé teszi az erős zoom faktorral bíró objektívek éjjeli használatát. Leginkább nagy teljesítményű PTZ kamerákhoz lett kifejlesztve.

 
   
     

 


Alnyomat_kompakt_kamera

Alnyomat_kompakt_kamera_talp


Alnyomat_eyeball_kamera

 


Záridő kontroll

A Záridő-kontroll funkció megfelelő beállításával a gyorsan mozgó objektumokról is tűéles, pillanatképszerű képeket kapunk. Ennek köszönhetően a járművek rendszámának leolvasását akár menet közben is megvalósíthatjuk.

Azok a kamerák, melyekben a záridő tartománya manuálisan beállítható, mind nappal, mind éjszaka a feladathoz optimalizált értékkel tudnak dolgozni.

 
   
     

 


 

 


High Frame Rate

A gyors mozgások feldolgozásáért a záridő beállításon túl további segítséget nyújt a HFR [High Frame Rate] technológia. Ennek köszönhetően a megszokott 25 helyett akár 50 képkocka feldolgozása is megvalósítható egy másodperc leforgása alatt, ezáltal kétszeres információval rendelkezhetünk.
Ennek a funkciónak a használatával azonban a tárolásra kerülő adatok mennyisége is arányosan növekszik.

 
   
     

 

Még nem ért véget!
A Techson kamerák intelligens funkcióinak megtekintéséhez kattints a következő oldalra!

  Szam1_aktiv